Küünte seisukorra järgi saab ennustada haigusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On mitmeid haigusi, millele saad jälile oma küüsi hoolikalt jälgides. Loomulikult pead ennustuste paikapidavuseks konsulteerima ka oma arstiga, et leida sobiv ravim. Selleks aga, et võimalikele haigustele jälile saada, õpi oma küüsi rohkem tundma, kirjutas thirdage.com.

Kolletumine: Selline värvimuutus võib olla seotud mitmete hingamisteede haigustega, näiteks kroonilise bronhiidiga. Samuti võib see olla viide teistele haigustele, näiteks maksa-, kopsu-ja neeruhaigustele, diabeedile ja toitainete puudusele. Eriti on veres puudust kollakate küünte korral rauast ja tsingist.

Lõhenemine: Väike depressioon sinu küüntel võib olla märk psoriaasiast. Lõhenemist on seostatud ka olukorraga, mis võib kahjustada su küünenahka. Näiteks võib tuua kroonilisi nahapõletikku sõrmedel või autoimmuunset haigust Alopecia Areata, mis võib põhjustada juuste välja langemist. Ära paanitse, sest lõhenemine võib tulla ka lihtsast küüne vigastusest.

Äärmuslik läikimine: See seisund – sõrmede paksenemine ja äärmuslik küünte läikimine – võib olla tekkinud põletikulisest soolehaigusest, südame-või kopsuhaigusest. Samuti võib see tähendada, et su keha ei saa kopsudega seotud haiguse tõttu piisavalt hapnikku.

Tumedad läbipaistmatud laigud: Sageli on see lihtsalt märk vananemisest, kuid see võib viidata ka muudele võimalikele seisunditele, kaasa arvatud südamepuudulikkus, diabeet, maksahaigus või alatoitumine.

Horisontaalsed vaod: See võib olla lihtsalt mingi vigastus, mille all su küüned kannatavad või võib see olla ka märk mõnest järgmisest haigusest: kontrollimatu diabeet, südame veresoonkonna haigus või kõrge palavikuga seotud haigus, näiteks kopsupõletik, sarlakid, mumps või leetrid.

Küünenahast eemaldumine: Kui su küüned eralduvad küünenahast, võib tegemist olla vigastuse või mõne nakkusega, kilpnäärme haigusega, ravimi kõrvaltoimega, psoriaasiga või on see lihtsalt reaktsioon küünetugevdajale või akrüülküüntele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles