Miks suudlemine suhtest ajapikku kaob?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terviseajakiri Üks kirjutab veebruari/märtsinumbris, et kui inimesed on harjunud teineteise ja teadmisega, et magatakse koos, siis nende eelmänguaeg paratamatult lüheneb ja koos sellega kaob tasapisi ka suudlemine.

Üks eelmängu kohta tehtud uurimus kinnitab, et meie kontaktid arenevad esmalt käest kätte, siis käest näkku ja seejärel pannakse juba käsi ümber talje. Näost näkku kontakt on üks intiimsemaid, enne kui jõutakse suguelunditeni.

Kui paar juba magab koos, teades, et nad võivad teineteist igalt poolt puudutada, siis kõik eelmängus olulised etapid kaovad ja suudlemise siduv eesmärk pole enam vajalik.

Koos elavad paarid suudlevad ka seepärast vähem, et nad viibivad rohkem avalikus ruumis, eriti kui neil on lapsed.

Kui paar enam üldse ei suudle, isegi kui nad seda varem nautisid, võib see anda märku, et suhtes on midagi valesti. Suudlemine tähendab ju oma ihu ja hinge teisele andmist. Kui üks kahest seda väldib, annab ta ainult oma ihu, aga mitte hinge - see on ilmne märk, et suhe vajab rohkem tähelepanu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles