Naised võivad ise märkamata juurde võtta ligi viis kilo

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed ahastavad sageli naiste pärast, kes on nende sõnul muutnud oma kehakaalu kinnisideeks. Uus uuring näitab aga, et naised ei mõtlegi kogu aeg oma kaalu peale.

Uuring viitas, et naised ei pane sageli kaalutõusu tähele ning võivad märkamatult juurde võtta kuni viis kilo, vahendas dailymail.co.uk. Välimus välimuseks, kuid tegelikult tõstab see naistel ka südame-veresoonkonna haiguste ja teiste kehakaaluga seotud haiguste riski.

Avastati, et antibeebipille tarvitavad naised märkavad rasvade kogunemist palju kiiremini. Samuti tuli välja, et ka rass võib kaalutõusu märkamisel rolli mängida, sest uuringus osalenud mustanahalised naised märkasid oma kaalu tõusu varem.

Uuringu autor Mahbubur Rahman Texase ülikoolist oli üllatunud, et rass võib kaalutõusu märkamist mõjutada, sest varem ei ole seda märgatud.

Antibeebipillid teatavasti võivad kaalu tõsta ja seetõttu on neid tarvitavad naised arsti sõnul oma kaalu suhtes tähelepanelikumad.

Doktor Rahman soovitas naistel end regulaarselt kaaluda, et märgata olulisi muutusi, mis võivad tervist mõjutada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles