Õuduslood elust enesest ehk töökaaslasi ärritavad kombed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäevastes avatud kontorites oodatakse, et töökaaslased saaksid omavahel läbi nagu üks suur õnnelik perekond. Nad peavad koos sööma, jagama tualetti ja kööki ning pealt kuulma teiste isiklikke vestlusi. Paraku enamik inimesi ei talu töökaaslaste juures liiga mugavat ja vaba käitumist, mida inimene võib endale kodus lubada.

Etiketiekspert Diane Gottsman soovitas portaalis shine.yahoo.com tööl alati enda järel ära koristada ja mitte karjuda telefoni otsas. Samuti on viisakas viimase kohvi võtjal uus laar hakkama panna ning nätsu närimine ja igasuguste korduvate helide tekitamine on samuti mittesoovitav.

Gottsmani sõnul on tööl põhiline see, et inimesed ei häiriks teisi oma käitumisega ega vähendaks seeläbi nende produktiivsust. Eksperdi sõnul on eriti oluline, et ülemused end hästi üleval peaks.

Paljud inimesed ise ei märka seda, kuidas nad käituvad, kuid kolleegid märkavad. Keda ajavad närvi kraanikausi ummistanud juuksekarvad, kes ei talu kontoris levivat popkorni haisu ja kes ei salli töökaaslase lõputuid kirjeldusi oma kehvast tervisest.

Töötajate kaebusi kolleegide käitumise kohta

  • Õpetaja Adrian: «Iga päev teeb üks õpetaja endale ühisköögi mikrolaineahjus popkorni. Kui ta on kõik ära söönud, siis rebib koti lahti ja lakub põhjalikult selle sisemuse üle.»
  • Veebikujundaja Jamie: «Ma olen tööl väga kaua ja alati on vannitoa kraanikausis hambapastat ja toidutükikesi, sest keegi agressiivne hambapesija ei korista enda järel. Rääkimata valgetest plekkidest kraanil, mida pead puudutama, kui tahad vett võtta. Väkk!»
  • Turundusspetsialist Sofia: «Jalgade panemine kellegi teise lauale või toolile ja jalgade panemine koosolekulauale… See on ebaviisakas ja pealegi, kes teab, mis su jalgadega tänavalt kaasa tuleb?»
  • Restoranipidaja Nick: «Ma töötan suures restoraniketis. Ma arvan, et hinnanguliselt 50 protsenti meestest peseb oma käsi ENNE tualetti minemist ning kuskil 40 protsenti laseb pärast käed kergelt vee alt läbi ilma seepi kasutamata. Teoorias järgivad nad eeskirja, et töötajad peavad käsi pesema.»
  • Juhatuse assistent Margie: «Küünte lõikamine koosoleku ajal! Mu ülemus juhib üsna edukat riskifondi, nii et ta arvab, et võib endale kõike lubada. Aga see ajab mulle judinad peale!»
  • Kinnisvara advokaat Paul: «Mu töökaaslane segab mind esiteks peeretades ja teiseks selle üle nalja tehes.»
  • Ametnik Alice: «Üks mu kolleegidest, kes on pealtnäha puhas ja korralik naine, võtab sageli endaga tualetti süüa ja sülearvuti kaasa. Seda võib lausa kuulda, kuidas ta seal õuna järab ja arvutil klõbistab.»
  • Ajakirjanik Lidia: See on vastik, et inimesed jätavad oma pooliku toidu külmkappi, kui see on ammu halvaks läinud. Samuti ei pese nad enda järel mikrolaineahju puhtaks, kui miski on seal plahvatanud ja kõik on toitu täis. Kõige hullemad on need, kes prilllaua täis pritsivad. Ma vihkan, vihkan, vihkan seda!»
  • Laborijuht Pam: «Üks teadlane meil oli üsna lodev, mis puutub isiklikku hügieeni. Kunagi ei kasutanud ta deodoranti ja haises. Ükskord oli meil noor praktikant ja härra Haisukott oli saavutanud oma parima lõhna. Vaene tüdruk pidi sõna otseses mõttes ruumist välja jooksma ja oksendama!»
  • Assistent Elizabeth: «Kui sa lähed pärast tööd kuhugi ja sätid tualetis oma meiki, siis see on normaalne, aga mul üks töökaaslane raseerib naiste tualeti kraanikausis oma jalgu!»
  • Toimetaja Dan: «Ma igatsen neid aegu, kui inimesed käisid väljas söömas. Vastik on vaadata,. kuidas inimesed söövad oma laua taga, eriti kui nad söövad näppudega kana, burgerit või friikartuleid ketšupiga.»
  • Süsteemianalüütik Jon: «Palun, armutuvid, ärge arutage oma eelmisi öö vallatusi kallimaga telefoni otsas. Võid arvata, et keegi ei saa su jutust aru, aga tegelikult ajab see teisi öökima.»
  • Müügiametnik Laurel: «Kõige hullemad on need, kes tulevad haigena tööle. Nad aevastavad, köhivad ja siis katsuvad tööl ühiskasutatavaid asju. Nad jätavad oma räpaseid taskurätte igale poole. Palun minge koju.»
     
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles