Sul on raskusi kallima ees vabandamisega?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läksite kallimaga eelmisel õhtul tülli ning nüüd tunned end halvasti? Tahaksid kuidagi vabandada või oma tobedat käitumist heastada, kuid ei tea kuidas?

Tülid ja vaidlused kaasnevad iga suhtega, aga kuni nad ei kahjusta omavahelist usaldust ja suhtlust, annavad need suhtele vaid värskust juurde, kirjutab portaal healthyandbeloved.com.

Vahet pole, kas tüli oli suur või väike, vaieldi võõraga flirtimise või kohtingule hiljaks jäämise pärast, vabandama peaks ikkagi. Allpool mõned vihjed, kuidas seda teha:

«Palun vabandust!»

Vahel mõjub kõige paremini lihtne ja otsekohene andeks palumine. Eriti töötab see siis, kui tegemist on mõne väiksema tüli või nääklemisega, mis ei vaja palju arutamist või seletamist. Siiski võib see lause olla raske eriti neile, kel on suur ego või kes vihkavad vabandamist. Samuti ei pruugi sellest piisata, kui tegu on suure ja olulistel teemadel käiva vaidluse või tüliga.

Räägi temaga

Kui oled teinud midagi väga valesti, siis esimese asjana pead suutma ta maha rahustada ja temaga pikalt sellest rääkida. Kutsu ta enda juurde õhtusöögile või minge koos välja.

Rääkige pikalt tekkinud probleemist ning anna talle mõista, et sul on äärmiselt kahju ja teed endast kõik oleneva, et sellist asja rohkem ei juhtuks. Jäta meelde, et pikk vestlus on parim ja kõige südamest tulevam viis oma vigu tunnistada ja suhet tugevdada.

Tee talle kingitus

Pika vestluse kõrval on heaks ja mõjuvaks vabandamise viisiks ka väikese kingituse tegemine. Saada talle lilli, õhupalle või lihtne armastuskiri, kus palud oma tegemiste pärast andeks ning tunnistad oma süüd.

Ära looda andestamist pelgalt materiaalse kingituse pärast, sest see ei pruugi näidata sinu siiraid tundeid. Siiski muutab see ta leebemaks ja ehk leevandab natuke ka viha ja solvumist. Sest kuule, kui ta endiselt armastab sind kogu südamest, siis kaua ta ikka suudab sinust eemale hoida?

Planeeri ilus kohting

Romantiline õhtusöök teie lemmikrestoranis on järjekordne võimalus temalt andeks paluda. Telli ta lemmiksööke ja -jooke, samal ajal räägi temaga oma tunnetest ja vabandamist vajavatest asjadest.

Lase tal näha, kui hooliv ja armastav sa ta vastu oled. Isegi, kui su vabandust ei aktsepteerita kohe õhtusöögi alguses, siis ära anna alla ja püüa edasi. Kui vaja, vii ta isegi veel ühele õhtusöögile või kinoõhtule. Ära unusta ise nende väljaminekute eest maksta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles