Nikotiin võib mäluprobleemide korral aidata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui palju nikotiininätse ja -plaastreid võtta, on mõistlik küsida apteekri käest, mitte järgida sisetunnet või tuttavate nõuandeid.
Kui palju nikotiininätse ja -plaastreid võtta, on mõistlik küsida apteekri käest, mitte järgida sisetunnet või tuttavate nõuandeid. Foto: Toomas Huik

Mälu halvenemine on väga sage vanusega kaasnev probleem ka tervetel eakatel, mis ründab aga veelgi suuremal määral näiteks dementsuse käes vaevlevaid vanureid.

Teadlaste väikesemahulise uuringu kohaselt võivad aga nikotiiniplaastrid parandada varaste dementsuse sümptomitega inimeste mälu, sest tundub, et plaastrid annavad kognitiivse tõuke kergete mäluhäiretega eakatele, kirjutas teadus.err.ee.

Sigarettide suitsetamisega kaasnevad terviseriskid on määratult suuremad, kui nikotiini võimalik positiivne mõju. Nikotiiniplaastrite kasutamisel tuleb kindlasti meeles pidada, et kuigi suitsetamise kahjulikud tegurid on kõrvaldatud, põhjustab nikotiin siiski sõltuvust.

Teadlased rõhutavad, et tegu on alles esialgsete katsetega ja tulemuste kinnitamiseks on vajalikud edasised uuringud, sest nikotiini pikaajalise toime efektiivsust ja selle mõju inimestele on vaja põhjalikult uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles