Emaks saamine ei pea tähendama sõpruse lõppu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Psühholoog Ellen Walker selgitas, kuidas hoida sõprust, kui üks sõbranna on otsustanud emaks saada, aga teine mitte.

Olgem ausad - kui naine, kes on teadlikult teinud valiku lapsi mitte saada, kuuleb, et tema sõbranna on jäänud rasedaks, siis võib see temas tekitada väga vastakaid tundeid, vahendas psychologytoday.com.

Ühelt poolt soovib ta sõbranna pärast õnnelik olla ja teda suure elumuutuse juures toetada, kuid teiselt saab ta ka aru, et sõbranna elu on pöördumatult muutunud.

On kolm nippi, mis võivad sõpruse püsimajäämisel aidata.

1. Tunnista, et elukestva sõpruse puhul võib ette tulla perioode, kui te ei ole nii palju koos.

Pausi põhjustajaks ei peagi alati olema laste saamine. Selleks võivad olla ka pingelised õpingud või ajutine töö. Põhiline on, et sõber teaks, et see on ajutine nähtus ja sõbranna südames on ta ikka olulisel kohal.

2. Kui vaja, näe vaeva, et teil oleks aega olla kahekesi ilma kohustusteta, mille alla käivad nii töö kui lapsed.

Kui lapsed on natuke suuremad, saab ema jätta lapsed mehe hoolde, et sõbrannaga veidi lõbutseda või muresid kurta.

3. Veetke veidi aega teineteise «maailmas».

Lastetu sõbranna peaks teisel kodus külas käima ka siis, kui ta lapsi ei armasta, et näha teda ema rollis ja lapsega tuttavaks saada. Samuti näeb siis lapsega ema, et sõbranna elu ei ole laste puudumise tõttu tühi ja eesmärgitu, kui talle selgitatakse teistsuguse elu tagamaid ja eesmärke.

Kestva sõpruse tunnusmärkideks on kannatlikkus ja leppimine. See ei pruugi alati tähendada igapäevast ja intensiivset suhtlust., kuid kui sõbranna on määratud jääma, siis ta ka jääb.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles