Seksiga seotud müüdid, mida me ei peaks uskuma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõpuks ometi! Grupp psühholooge võtsid kätte ja viisid läbi põneva uurimuse, mille tulemusena selgusid müüdid, mida me ei peaks uskuma, vahendas yourtango.com.

1. «Naised tahavad staatust, mehed rindu.»

Lähtudes Michigani ülikooli psühholoog Teri Conley sõnadest, siis «Kui ideaalsed vastassoolt oodatavat omadused kanda üle reaalsusesse, siis sugudevahelised erinevused partneri eelistatud isikuomadustest kaovad.». Reaalsuses on mõlemad sood ühesuguste soovidega.

2. «Mehed tahavad seksida rohkematega kui naised.»

Kuigi on palju erinevaid väiteid, mille kohaselt on meeste jaoks sekspartnerite number oluline, soovivad mehed tegelikult magada sama paljude vastassoo esindajatega kui naised: ühega.

3. «Mehed mõtlevad alatasa seksist, naised aga pulmadest.»

Tõsi, mehed mõtlevad seksist rohkem, kuid teadlaste sõnul on see põhjustatud meeste suuremast tähelepanust oma vajaduste rahuldamisele. Naised vastupidiselt on keskendunud rohkem teiste, mitte enda vajadustele.

4. «Naised saavad meestest vähem orgasme.»

See väide peab paika üldises mõttes, kuid ei kehti püsisuhetes olevate naiste kohta. Üks uurimus näitas, et pikaajalistes suhetes olijad kurdavad vähem orgasmist ilmajäämise üle ning 79 protsenti nendest naistest saab orgasmi sama tihti kui mehed. Sellel võib olla mitmeid põhjusi – mugavus, usaldus -, kuid üks peamisi on see, et püsisuhtes saab naine rohkem kliitori stimuleerimist kui üheöösuhetes.

5. «Mehed tahavad tavalist seksi, naised tahavad armatsemist.»

Ka naised tahavad vahel lihtsalt seksida! Kui naine keeldub kiirest kähkukast, siis alati mitte selle pärast, et ta ise ei taha, vaid ta kardab, et mehel pole tema rahuldamiseks piisavalt oskusi või ei soovi ta endale kerglast mainet.

6. «Naised valivad, kuid mehed magaksid kõigiga.»

Kui psühholoog Conley analüüsis kiirkohtingu uurimuse tulemusi, siis leidis ta, et aktiivsemad ja agressiivsemad naised polnud üldse nii pirtsakad ega valivad.


«Psühholoogias kasutatakse sugudevahelise seksuaalsuse erinevuste selgitamiseks kohanemisvõime mehhanisme, mille kohaselt käitumised, mida näeme täna, on meie mineviku säilmed,» ütles Conley.

Uurimus näitas, et need sugudevahelised erinevused on põhjustatud väga maistest asjadest: häbistav hoiak naise seksuaaliha väljendamise suhtes; naiste sotsialiseerumine, mis põhineb teiste, mitte nende enda vajadustel ning üldistel standarditel, mis käsitleb meeste ja naiste sobilikku seksuaalset käitumist.

Niisiis – enamik meeste-ja naistevahelistest seksuaalsetest erinevustest tuleneb ühiskonnast, mitte inimeste enda olemusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles