Mehed ja naised erinevad rohkem, kui osati arvata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rühm psühholooge kasutasid meeste ja naiste isiksuseomaduste võrdlemisel uudset meetodit, mis nende väitel on senistest meetoditest täpsem.

Psühholoogid, eesotsas Marco Del Giudicega Itaalia Torino ülikoolist määrasid oma meetodiga enam kui 10 000 inimese isiksuseomadusi. Testis hinnati 15 omadust, nende seas näiteks sõbralikkust, tundlikkust ja täiuslikkusepüüdu, vahendab teadus.err.ee.

Teadlased kirjutasid ajakirjas PLoS ONE, et kui kõiki omadusi tervikuna kõrvutada, siis ilmneb meeste ja naiste vahel väga suuri erinevusi, aga kui iga üksikut omadust omaette vaadelda, on erinevused märksa väiksemad.

Seetõttu leiavadki Del Giudice ja ta kolleegid, et senistes uurimustes ei ole sugudevahelisi erinevusi päris õigesti mõõdetud, sest enamasti on uurimustes keskendutud ainult ühe isiksuseomaduse võrdlemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles