Kas pärast lahutust tasub uuesti abielluda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Abiellumine pärast lahutust on palju poleemikat tekitav teema, sest sel on mitmeid religioosseid, psühholoogilisi ja ühiskondlikke aspekte, kirjutas healthyandbeloved.com.

Paljud inimesed arvavad, et ainuke võimalus pärast ebaõnnestunud abielu elus edasi liikumiseks on uuesti pühasse liitu astuda. Siiski peab see otsus olema läbi kaalutud, sest teist korda sama viga läbi elada võib olla veelgi raskem.

Mõte pärast rasket lahutust uuesti abielluda tekib tavaliselt soovist leida tõeline armastus, täita südames olev tühi koht või tehakse seda laste heaolu nimel. Ära torma, vaid mõtle kõik aspektid korralikult läbi.

Ootamisperiood enne abiellumist

Ootamine ei hõlma ainult aega, mil lahutusprotseduur jõuab vaibuda. See on oluline periood ka enne uuesti abiellumist. Võta kuulda sõprade ja sugulaste nõu oma otsuste hindamiseks ja mõtle mõned punktid hoolikalt läbi, enne kui sirutad käed välja uue partneri poole.

1. Kuigi see võib olla keeruline, pead sa siiski mineviku matma, et saaksid alustada nn puhtalt lehelt.

2. Hinda oma eelmist suhet ja proovi õppida oma vigadest.

3. Kui võimalik, siis kohane uue elukorralduse ja tehtud muudatustega, sest see aitab sul kiiremini eluga edasi minna.

Hinda kasutegureid 

Pole patt hinnata uuesti abiellumise kasutegureid, kui mõtled seda teha. Peaksid läbi analüüsima järgmised mõtted:

1. Oled sa valmis ehitama üles uut perekonda? Eriti, kui sul on juba lapsed eelmisest abielust...

2. Kuidas mõjutab uuesti abiellumine sinu sotsiaalset staatust?

3. Kas sinu perekond toetab sind uue elu alustamisel?

4. Arvesta ka oma laste arvamusega uuesti abiellumisel.

Mõtle otsus läbi ka religioonist lähtuvalt

1. Leia vastus küsimusele, kas kristlastele on piibli järgi lubatud lahutada ja uuesti abielluda. Erinevatel inimestel on sellega seoses eriarvamused, nii et konsulteeri oma kirikuõpetajaga.

2. Kui oled religioonist rohkem huvitatud, siis uuri, millised on sinu võimalikud usulised positsioonid, kui oled teist korda abielus.

3. Oled sa valmis abielluma inimesega, kes on teist usku või teise kultuuritaustaga?

Leia sobiv kaaslane

Ära arva, et pärast lahutust pole sul enam õigust uuesti abielluda. Sa pead endaga vaid natuke rohkem tööd tegema, et ligi tõmmata parimaid valikuid. Otsi näiteks abi eneseabiraamatutest ja õpi mõned maagilised trikid, kuidas muutuda meeste jaoks vastupandamatuks. Siiski on endale täiusliku kaaslase leidmine suur töö, mida peab tegema suure hoolega.

Mõned abistavad nipid:

1. On oluline, et räägiksid oma minevikust avameelselt, varjamata ja salgamata. See aitab teisel inimesel sind kergemini usaldada.

2. Kui teine inimene on läbinud sama perioodi, võiksite oma kogemusi jagada.

3. Abielueelne nõustamine võib osutuda suureks abiks teile mõlemale.

Pärast kõigi nende punktide läbitöötamist saad enda mõtetest ja soovidest seoses uuesti abiellumisega juba rohkem teada. Ära lase oma minevikumälestustel olevikku domineerida ning tee kõik selleks, et leiaksid endale kestva ja ilusa suhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles