Kümme asja, mida naine peaks enne rasedust kindlasti tegema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rasedus ja laps on iga naise unistus, kuid need panevad meile peale ka piiranguid. Selleks tasubki hullumeelsemad asjad oma elus teha ära enne lapse saamist.

Rasedusega algab iga naise elus uus etapp, mille kõige suuremaks nautimiseks tuleb enne teha ära asjad, mida raseduse ja lapsega enam ei saaks, soovitas portaal babble.com.

1. Mine seiklusrohkele puhkusele

Kui oled unistanud Austraalias koos haidega sukeldumisest, orienteerumisest Costa Rica vihmametsades või Mount Everesti otsa ronimisest, siis vii need ellu enne rasedaks jäämist. Ilmselgelt võivad sellised ekstreemsed tegevused olla ohtlikud, eriti rasedale naisele ja kui sul laps juba sünnib, siis valid suurema tõenäosusega ekstreemsuse asemel turvalise perepuhkuse.

2. Käi palju teatris

Kui oled rase, siis teater oma kitsaste toolide, väheste pauside ja hilisõhtuse ajastusega võib olla pigem väljakutse kui meelelahutus. Mine teatrisse, ooperisse või kontserdile enne, kui oled suure kõhuga rase.

3. Joo end täis

Alkohol jääb rasedaks jäädes kohe ära, nii et enne kainusperioodi algust käi veinidegusteerimistel, tee koduõlut ja proovi restoranis erilisi kokteile. Isegi, kui arst ei keela raseduse ajal alkoholi minimaalset tarbimist, jääb vabadus juua loendamatul arvul kokteile ikka ära. Naudi seda enne rasedaks jäämist!

4. Tee palju filmiõhtuid

Oled proovinud kinos filmi lõpuni vastu pidada, kui enne seansi algust jõid suure karastusjoogi? Kui oled rase, siis ei pea sa pidevate pissipauside pärast palju joomagi, nii et naudi vaikseid, rahulikke ja pissivabasid filmiõhtuid! Pärast rasedaks jäämist hakkad pausi-nuppu tunduvalt rohkem hindama.

5. Ole välismaal vabatahtlik

Kui tahad õpetada kolmanda maailma lastele inglise keelt või abistada orbudekodu, siis paki oma kohvrid kohe! Sul on füüsiline vabadus oma käsi mullaseks teha nii, et ei pea muretsema ülepingutuse või pideva arstliku kontrolli pärast. Boonusena saad oma lastele tulevikus rääkida ajast, mil välismaal vabatahtlikult teisi aitasid.

6. Kasuta oma vaba tuba

Kasuta oma kodus olevat vaba tuba jooga või mõne muu enesele meeldiva tegevuse harrastamiseks. See on sinu vaba ruum, kasuta seda enne kui selle hõivab su laps.

7. Võta endale (lastesõbralik) koer

Korraga lapse saamine ja koera võtmine võib üle jõu käia igale inimesele. Kui mõtled pere suurendamisele, siis võta kõigepealt koer. Tee seda näiteks kohalikust loomade varjupaigast, sest seal on koerad sageli väga sõbralikud. Võta aega enne lapse sündi, et koer korralikult välja õpetada!

8. Veeda kvaliteetaega vallaliste ja lastetute sõpradega

Kuigi head sõbrad jäävad alles ka pärast rasedust, kaovad kutsed naisteõhtutele ja ööklubide külastamiseks. Sõbrad kipuvad arvama, et sa nagunii ei soovi öö läbi pidutseda, kui ei saa endale kõiki mõnusid lubada.

Naudi piirangutevaba elu praegu, saa kokku oma sõpradega ja tee neile selgeks, et isegi pärast rasedaks jäämist tahad sa nendega kell 11 õhtul pubis aega veeta.

9. Söö keelatud toitu

On aeg süüa rämpstoitu ja muid tervisele mitte just kõige kasulikumaid sööke, sest rasedaks jäädes tahad sa oma lapsele vaid parimat ning hakkad oma menüüd tunduvalt hoolikamalt valima.

10. Osta üks tõeliselt hea kaamera

Rasedus on oalju vljaminekuid nõudev seisund, nii et osta kallis, kuid hea kaamera juba nüüd, mil sul raha veel üle jääb. Kasuta kaamerat praegu, et pildistada oma hullumeelseid tegusid ning raseduse ja lapse ajal, et pildile püüda teie mõlema arengut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles