Lapse saamine viis 70 protsenti ema juustest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Noor ema Kristi (26) oli küll lugenud, et imetamise ajal võib juukseid rohkem ära tulla, kuid nii suur juuksekadu oli talle suureks šokiks.

Kristi on energiline ja entusiastlik ema, kes pühendub oma kaheksakuisele pojale täielikult. Kui laps sündis, lõpetas Kristi ka rasedusvitamiinide võtmise ning toitis poega vaid rinnaga. Esimestel kuudel oli kõik korras, kuid siis hakkas laps kiiremini kasvama ning emalgi tekkisid probleemid – koos piimaga läksid ka Kristi juuksed.

«Ma olin lugenud, et imetamise ajal võib naisel rohkem juukseid ära tulla, aga olin ikka korralikus šokis, kui nägin, et mul neid nii palju tuleb!» ütles Kristi. «Kui juukseid pesin, oli äravoolutoru umbes, juukseid kammides ja kätega läbi tõmmates tuli palju karvu ära!»

Lühikese ajaga oli umbes 70 protsenti naise juustest läinud ning otsaesine täiesti paljas. «Tahtsin olla lapsega särav ema, aga ei saanud, sest soeng ei hoidnud ning juukseid peaaegu polnudki..»

Ema otsustas juuksed lühikeseks lõigata, kui hommikuti ärgates olid öösel langenud karvad lapse näos. «Olin küll väga kurb, aga lõikasin need ikkagi ära! Alguses oli mul kiilakaks jäämise kartus suur, aga siis hakkasin kasutama juuksurite soovitatud hormoonšampooni ja vaalaplatsenta kapsleid, mis ei pidurdanud juuste väljalangemist, kuid pani uued juuksed kiiremini kasvama.»

Nüüd, neli kuud hiljem on Kristil juuksed kasvanud neli-viis sentimeetrit ning naine saab häbenemata seltskonnas käia. «Eks positiivset mõju juustele avaldab ka see, et ma ei toida last enam ainult rinnapiimaga,» arvas ta.

Lisaks sellele, et uued juuksed on tooni-kahe võrra tumedamad, on rasedus mõjunud ka Kristi jala suurusele. «Kui tavaliselt lähevad naiste jalad number suuremaks, siis minul läks väiksemaks,» räägib nüüd suurust 37 kandev naine. Samuti muutusid Kristi hambad tundlikumaks, kuid õnneks lagunema ei hakanud.

Milliseid suuri muutusid rasedus Sinule põhjustas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles