Vanemliku armastuse puudumine teeb lapsed paksuks

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides sooritatud pikaajaline uurimustöö näitas, et probleeme laste kehakaaluga saab vältida, kui suhe lapse ja ema vahel on hea.

Teadus.err.ee vahendas, et kuigi teismeliste kehamassi-indeksit mõjutavad suuresti ka arvutimängud ja teleka ees istumine, avastati nüüd, et paljude laste toitumisprobleemide indikaatoriks võivad olla psühholoogilised põhjused, mis on alguse saanud varasest lapsepõlvest.

Uurimistöö näitas, et need lapsed, kel oli oma emaga imikueas nõrk side, olid teismelisena suurema tõenäosusega ülekaalulised, kui need, kel oli 15-36-kuuse lapsena emaga tugev ja armastusele rajatud suhe.

Seega on teadlaste sõnul füüsiliste vajaduste eest hoolitsemine isegi väheolulisem kui lapse emotsionaalsed vajadused nagu turvatunne, armastus ja mõistmine.

Teadlaste sõnul on oluline see, et armastav ema kaitseb oma last stressi eest ja õpetab talle, kuidas sellega toime tulla.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles