12 märki, et su abielu on karile jooksmas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamasti on mõistlik probleemide korral üritada suhet parandada, kuid mõnikord on targem lahti lasta. Glo.msn.com reastas kaskteist universaalset märki, mis näitab, et lahutus on lähenemas.

Kell tiksub

Psühholoog Bryce Kaye’ sõnul hakkab abielu lõpu kell tiksuma, kui üks abikaasadest tuleb probleemidega lagedale. Mida rohkem sellest aega möödub ilma, et probleemide lahendamiseks midagi tehtaks, seda enam väheneb tõenäosus, et suhe jääb püsima.

Te ei ole enam «paar»

Kui paar ei veeda enam koos aega ja eemalolek toob kergendustunde, siis näitab see, et kaaslased sisimas ei pühendu enam abielule.

Teil on tüliküsimusi

Abielu on karidel, kui üks toob pidevalt välja tüliküsimuse, mida ta tahab arutada, et suhe kestaks ja teine muudkui väldib seda.

Üks ei ürita

Vaid ühe partneri pidevast üritamisest ei piisa, et suhe toimiks. Sellisel puhul võiks psühholoogi sõnul aasta jooksul alla anda, kui on näha, et teine ei hakkagi pingutama.

Puudub austus

Üks olulisemaid aspekte normaalse abielu juures on vastastikune austus. Kui seda ei ole ja üks partner tunneb, et teda pidevalt alavääristatakse, tõrjutakse ja alandatakse, mõjub abielu mürgitavalt. Kaaslased ei suuda enam inimlikult käituda, suhtlemine taandub rünnakule ja kaitsele.

Te ei ole meeskond

Normaalses abielus käituvad partnerid kui üks meeskond. Neil on ühine arusaam lastekasvatusest, teineteise toetamisest tööalaselt ja isiklikest ambitsioonidest. Kui igapäevaseid muresid ei lahendata koos, on probleemid tulekul.

Truuduses ei olda kindlad

Truudusetusest on väga raske üle saada, pelgalt armusuhte lõpetamisest ei piisa. Selleks, et abielu toimima saada, peaks petja suutma hoida endise armukesega neutraalseid suhteid.

Tasakaalutus

Suur osa abielust tähendab seda, et samal ajal, kui vaadatakse, et enda vajadused suhtes oleksid rahuldatud, hoolitsetakse ka kaaslase eest. Selleks peab pidevalt suhtlema, kuid raskusi tekib siis, kui üks partneritest ei räägi, mida ta ootab ja ei kuula teise soove.

Üks abikaasadest on saripetja

Afääri puhul on psühholoogi sõnul võimalus ära leppida, kui petja vabandab ja annab lubaduse suhte lõpetada. Saripetja puhul aga lootust ei ole, sest selline partner end ei muuda.

Petja süüdistab teist

Mõned inimesed ei ole monogaamseks suhteks võimelised isegi, kui nad abielu alguses ise arvasid, et olid. Veel hullem, nad süüdistavad oma tegudes partnerit, eriti ettekäändel, et teine oli liiga armukade või kontrolliv.

Te ei ole laste suhtes ühel nõul

Kui üks ei ole päris kindel, kas ta soovib lapsi või ei, on võimalik teda kallutada. Kindlad põhimõtted laste saamise koha pealt võivad aga lahku viia, kui need ei kattu.

Te ei räägi omavahel

Avatud suhtlemiseta ei saa ühtki abieluprobleemi lahendada. Kui jõuate staadiumisse, et arutate vaid seda, kes ostab piima, olete hädas. Abielus peab olema intiimsust ja isiklikke vestlusi. Eriti halb märk on see, kui neid vestlusi peetakse teistega, kuid mitte oma abikaasaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles