Kui tahta piltilusat pulma, siis tasub sellesse investeerida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
pulmapeosse tasub investeerida
pulmapeosse tasub investeerida Foto: SCANPIX

28-aastane Sigrid korraldas oma uhke ja suure pulmapeo mõisahoones. Ilus kleit, palju külalisi ning rohkelt süüa – nemad oma pulmas raha eriti ei lugenud, sest kui teha pidu, siis ikka suur ja korralik!

Milline oli sinu pulm?

Minu pulm oli üsna suur ja uhke. Kuna me ei tahtnud Õnnepaleesse minna ja kirilikku laulatust ka polnud plaanis, siis tellisime registreerimise otse peokohta, mõisahoonesse. Kuna ilm oli suviselt soe, saime registreerimise teha õues ja see oli väga romantiline! 

Kas korraldasite oma pulmad ise või kasutasite professionaali abi?

Korraldasime algusest lõpuni kõik ise. Kuigi saime pidevalt abi ja kontakte, siis konkreetselt pulmakorraldajat me ei kasutanud. Kui koht ja kuupäev said paika, soovitati peokohast lisaks menüüle näiteks ka lilleseadjat ning anti seal piirkonnas tegutseva registreerija telefoninumber. Õhtujuhi, bändi ja fotograafi otsisime siiski täiesti ise.

Ei mäletagi hästi, kuidas see otsus sündis, et kõike ise teeme. Ühe mõttena oli korraldamise pealt säästa, kuna kõik kokku kujunes niigi üpris kulukaks. Samas oli meil üsna kindel ettekujutus sellest, mida tahame ja seega ei tundunud ise korraldamine kuigi keerukas.

Tagantjärele tarkus on see, et kui vähegi raha on, siis pulmakorraldajat tasub ilmselt siiski kasutada - kindlasti oskab ta juba korraldamise alguses mõelda sellistele pisidetailidele, mis ise korraldades ehk alles viimasel hetkel pähe tulevad. Kui tahad, et kõik oleks piltilus ja nagu filmis, siis soovitan küll kas väga varakult korraldama hakata - lausa aasta varem - või siis kasutada pulmakorraldajat.

Meie tegime ise ka pulmakutsed ning see oli väga positiivne kogemus - lahe oli poole ööni kahekesi laua taga nokitseda.

Mis oli pulmade korraldamise juures kõige keerulisem?

Midagi keerulist otseselt vast ei olnudki, kuid parajalt peavalu tekitasid just pisidetailid - kui palju peab tellima toitu ja jooki jms. Meil jäi toitu väga palju üle, sest pabistasime, et äkki ei jätku ja pingutasime natuke üle.

Samuti mäletan, et alles üsna korraldamise lõppfaasis tuli mul pähe, et midagi võiks ju laudadel ka olla. Lilleseade on üpris kallis ja seda iga laua peale panna ei raatsinud. Küll aga sai laudadele panna uhketel alustel küünlad.

Sellised detailid ongi need, kus on ikkagi kasulikum kasutada proffi - või kui sul endal on väga hea maitse, siis peab lihtsalt olema meeletult aega, et kõik värvid ja nüansid varakult paika panna. Kui tahta täiust taga ajada, siis võiks ju kõik alates pulmakutsetest ja lõpetades pruudi-peigmehe riietuse ja lauakatetega olla harmoonias. Meil õnneks ka oli, kuid oleks võinud olla veelgi rohkem läbi mõeldud.

Millele peaksid paarid sinu arvates pulmade korraldamisel kõige rohkem mõtlema?

Kõige rohkem peaks ehk mõtlema sellele, mis selle tähtsa päeva/õhtu jooksul üldse toimub - kas ja milliseid mänge mängitakse, kes ja millal peab kõnesid jne. Meil ei olnud mänge eriti palju, igasugused piinlikkust valmistavad variandid jätsime kohe välja, kuid tagantjärele mõtlen, et mulle isiklikult näiteks mängud üldse eriti ei meeldi ja teinekord teeks võib-olla midagi hoopis teistsugust.

Kõige ideaalsemana näeksin vist lihtsalt uhket aiapidu, mis nõuaks muidugi paremat kliimat. Kui on võimalik viibida hiliste öötundideni õues, kus oleksid telgid püsti, siis võiks ju lihtsalt olla palju head muusikat, toitu ja jooki ning inimesed tunnekski ennast hästi. Sekka mõned kõned, tantsud ja palju toredat suhtlemist.

Minu meelest võtab tihe mänguprogramm inimestelt võimaluse omavahel suhelda. Mäletan, et mingi hetk käis mul oma pulmas peast läbi mõte: «Appi, õhtu saab läbi ja ma pole saanud enamiku inimestega rääkidagi!»

Mis on sinu arvates pulmade juures kõige olulisem?

Minu meelest on kõige olulisemad TUNDED! Minu jaoks on abiellumine tõestus sellest, et teineteist armastatakse, tahetakse olla teineteise jaoks alati olemas ja elu lõpuni koos, mis sest, et reaalses elus ei pruugi see alati nii minna.

Kas uhke pidu on seejuures vajalik, on täiesti individuaalne. Ma usun, et see võib olla seotud ka inimeste introvertsuse-ekstravertsuse astmega: mina seltskondliku inimesena eelistan tähtsat sündmust tähistada ka uhke peoga. Oleks ma teistsugune, tahaks võib-olla hoopis vaikselt ja omaette seda teha.

Kuigi mulle meeldivad ka sellised variandid, kus inimesed teevad omavahelise tseremoonia näiteks romantiliselt kuskil kaugel saarel ja korraldavad hiljem kodus ka peo lähedastele.

Uhke pidu tähendab ju tegelikult seda, et sa tahad oma rõõmu lähedastega jagada ja et sellest päevast jääks suurejoonelised mälestused. Kuid just viimane on piisav põhjus selleks, et pulmakorraldusega varakult alustada ja kõik viimseni läbi mõelda.

Kui kalliks te pulm läks ja kust leidsite finantsi?

Päris kalliks, kuid sel ajal polnud sellega õnneks probleemi. Oli võimalus mõnda aega palgast kõrvale panna, samuti said aidata vanemad. Ma arvan, et kui raha oleks vähem olnud, oleks pigem asja edasi lükanud. Sest kui tahad ilusat pulma, siis võiks seda endale ka lubada, mitte leppida enam-vähem variandiga. Kellele pole aga ilus pidu kui selline oluline, võib muidugi piirduda ka tagasihoidlikuma üritusega.

Millised korraldamisega seotud küsimused olid kõige aeganõudvamad?

Aeganõudev oli näiteks menüü väljavalimine, pulmareisi korraldamine. Me ei võtnud mingit pakettreisi, vaid valisime koha ja siis pakuti meile erinevaid lennu- ja hotellivariante.

Pisiasjad - pulmakutsete puhul isegi oli vaja välja mõelda, mitme kutse tekst on ainsuses ja mitmel mitmuses, et saaks õigesti trükitud. Fotograafide kohta käis ka tihe arutelu, Eesti Fotost küsisin nõu, keda soovitatakse ja toodi välja erinevate tegijate plussid ja miinused, kuid lõpuks sai hoopis mujalt inimene valitud.

Esialgu tundub, et teed lihtsalt mingid valikud ja ongi valmis, aga tegelikult kõik see mõtlemine ja läbirääkimised on päris aeganõudvad. Pidevalt tiksusid peas kõik detailid, et kuidas seda või teist teha. Aga tore aeg oli ikkagi. Samas jah, et stressi vähem oleks, siis mida varem alustada, seda parem!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles