Millal ja kuidas alustada pulmade planeerimisega?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pulmapäev on elu üks neist hetkedest, mis kindlasti eredalt meelde jääb. Kuidas muuta see tähtis sündmus täiuslikuks ning kõigile nauditavaks, õpetab populaarse portaali pulmad.ee omanik Virgo Jaani.

Jaani sõnul tuleks alustada pulmade korraldamisega võimalikult vara, näiteks 12-18 kuud enne pulmi. Täpne aeg sõltub sellest, milliseid tegijaid oma pulmadesse tahetakse. «Alustada tuleks alati neljast põhilisest asjast – peokoht, ansambel, pulmaisa ja fotograaf. Head tegijad broneeritakse tihti ka 18, vahel lausa 24 kuud ette, nii et mida varem nendega ühendust võtate, seda kindlamad võite olla, et saate endale soovitud professionaali,» soovitas Virgo soojalt ning nentis, et viimasele minutile ei saa kahjuks või õnneks seoses pulmadega midagi jätta.

Eestlastele meeldib üldiselt ise pulmi korraldada, kuid otsitakse ka kõrvalist abi. «Ise korraldatud pulmade puhul on umbes 60 protsenti noorpaare, kes väga hästi hakkama saavad, ülejäänute puhul on kaugelt näha, et keegi võiks neid aidata,» hindas Jaani abiellujate olukorda. Siiski otsitakse tema hinnangul abi palju, eriti noorpaaridele mõeldud pulmakorralduse koolitustest.

Masu Jaani hinnangul pulmade korraldamise ja tegemisega kooskõlas ei ole, siiski on mõjutusi tunda eelarvetes. Lõppenud aastal Virgo sõnul keskmine eelarve natuke tõusis, kuid noorpaarid on siiski ettevaatlikud. Kõige suuremaks kuluartikliks pulmade juures on toitlustamine, mis sõltub suuresti külaliste arvust. Alles siis tulevad ülejäänud kulud, ütles mees.

Tavapärane eestlaste pulm praegusel ajal on umbes 50-70 inimesega ning toimub mõnes lossis, mõisas või talus. «Kõik noorpaarid tahavad, et nende pulm oleks eriline ning teistmoodi, seega ma jätaks selle kõige tüüpilisema pulma kirjelduse hetkel õhku rippuma,» ütles Virgo.

Suurimad vead, mida Virgo Jaani sõnul noorpaarid pulmade korraldamisel teevad:

• Alustatakse planeerimist liiga hilja
• Valitakse tegijateks amatöörid või sõbrad
• Proovitakse saada odavaimat hinda (mitte segi ajada parima hinnaga) ja pärast imestatakse, miks küll tegija ei meeldinud
• Planeeritakse laulatuse/registreerimise alguseks liiga varajane kellaaeg

Pulmad.ee kodulehel on võimalik registreerida end ka pulmakorraldamise koolitusele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles