Nahk saab toidust vitamiine

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Et oma ilu igapäevase nahahoolduse kõrval ka seestpoolt toetada, soovitab ajakiri Naistemaailm jälgida, et sinu toiduratsioonis oleks olemas kõik vajalikud vitamiinid. 

A-vitamiin ergutab naharakkude tegevust; B-vitamiin lisab nahale vastupidavust, mõjub hästi ka küüntele ja juustele, aitab ennetada ja ravida lõhenenud huuli ning on ka kasulik stressimaandaja; C-vitamiin võitleb väsimusega ning E-vitamiin soodustab kaitset välismõjude eest.

A-vitamiini saab kõige paremini kalamaksaõlist, veise-, sea- ja kanamaksast, aga ka porgandist, kõrvitsast ja munast. B-vitamiine leidub näiteks rukkileivas, aga ka piimatootedes. C-vitamiini on erinevates marjades, aga ka peakapsas, apelsinis, greibis, sidrunis jne.

Loomulikult on ilusa naha nimel oluline ka piisavalt vedelikku tarbida ning korralikult magada. Samuti teavad kõik, kes on vaadanud «Seksi ja linna», kui asendamatu on iluuni.

Üleväsimuse staadiumis kipub nahk kahvatuks tõmbuma, seega tuleks endale iga päev võimaldada kas või 20-30 minutit iluund. Liiga väsinud silmaaluseid ei pruugi varjata ka kõige efektsem peitekreem.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles