Milline toiduentusiast oled sina?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecosalon reastas humoorika nimekirja erinevatest inimtüüpidest, keda võib eristada selle järgi, kuidas nad toitu suhtuvad. Heaoluühiskonnas ei võta paljud sööki arvamusega, et see on vajalik vaid ellujäämiseks ning mõned pööravad sellele veel eriti suurt tähelepanuga. Kas tunned ka ennast ära?
1. Ma tegin selle ise!
See on inimene, kes valmistab vaevata kukke veinikastmes (coq au vin) ja tundub, et pole midagi, millega ta hakkama ei saaks. Tegelikult ei taha ta tunnistada, et toiduvalmistamine võtab palju aega.
Kui ta lobiseb järjekordselt sellest, kuidas apteegitill sobib viigimarjadega, mõtleb ta tegelikult sellele, et võttis jällegi liiga palju ette ja on nüüd kanapeede valmistamisega jännis. Siiski ei suuda ta järgi anda ja ei tõsta kätt kunagi valmistoidu järele.
2. Ökofriik
Ökofriik on see, kes rõõmustab, kui taas on avatud turuhooaeg. Ta täidab oma ostukorvi juurviljade ja külmpressitud oliiviõliga ning tahab teada, kas viljad on ikka kasvatatud tema kodukoha lähedal.
Kui ta käibki väljas, siis sellistes autentsetes restoranides, kus ka vein on ise tehtud. Söögi kõrvale arutleb ta, kas külmas kastmes olev jogurt on valmistatud kitse-või lehmapiimast ning millisest kohalikust laudast see pärit on.
3. Eksootilisusega ülepingutaja
Tema on see, kes peab kalamarja nõmedaks, sest kaheksajalg on palju eksootilisem. Kui veedad temaga koos aega, ole valmis proovima eri rahvuste erilisi maitseid, muidu võib ta sind häbistada. Paku talle võileibu ja ta räägib sulle tõelisest juustust, mida saab vaid Prantsusmaalt.
4. Snoob
Snoob saadab restoranis tagasi supi, mis oli liiga jahtunud ja veini, mis ei olnud piisavalt täidlane. Kui sa ei paku talle õhtusöögi alustuseks värskelt aurutatud rannakarpe, oled omadega hädas.
Snoob ise oma kööki ei kasuta. Kui kunagi peaks juhtuma, et kõik restoranid on kinni, siis vajab ta abi, et mune praadida.
5. Anti-snoob
Anti-snoob, otse loomulikult, sööb hea meelega rämpstoitu. Ta lausa ei salli peeneid restorane ja võtab oma burgeri suvalisest putkast tänaval. Tema kodus kolmekäigulisi õhtusööke ei pakuta.
6. Vältija
«Ei, tänan. Ma ei söö praegu gluteeni sisaldavaid toitusid,» ütleb ta. «Kas seal salatis on herneid? Palun ära mulle kastet pane.»
Vältijal ei ole tegelikult allergiaid, aga ta järgib kõiki viimaseid tervisetrende ja… lihtsalt pirtsutab.
7. Toidublogija
Ta muudkui pildistab ja postitab ning elab internetis. Lakkamatult.
8. Peekoniarmastaja
Ta väidab, et ei söö liha, vaid ainult peekonit. Kui lähed talle külla, tunned vänget praelõhna, mis püsib hiljemgi su küljes. Peekoniarmastaja armastab kõike, mis on praetud rasvaga.
9. Isetegija
Ta valmistab koduseid toite, sest need on odavamad kui poes, kuid erinevalt esimesest tüübist, ei tee ta midagi keerukat. Tema hittideks on ühepajatoit või kodune keedukartul hakklihakastmega.