Viis halba iluharjumust ja nippe, kuidas neist vabaneda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnikord teevad naised endale hoopis liiga, kui ei tea, kuidas mingi harjumus pikapeale välimusele või tervisele mõjuda võib. Redbook tõi välja neist viis ja pakkus ka soovitusi, mida teha.

Sa ei puhasta piisavalt sageli (või üldse mitte) oma meigiharju ja –pintsleid

Harjased koguvad enda külge väga palju baktereid, mis võivad poore ummistada.

On desinfitseerivaid niiskeid lapikesi ja pihustajaid, millega võiks kõige sagedamini kasutatavaid harju aeg-ajalt puhastada. Kui su nägu on rasune, siis peaksid seda tegema tihti, umbes kord nädalas.

Pigistad punne

See võib olla väga ahvatlev, kuid ära pigista oma punne. Naha pigistamine võib selle päevadeks punetama jätta ning halvimal juhul tekib ka arm.

Pigistamise asemel võiksid proovida sellist nippi: pane jääkuubik pabersalvräti sisse ja hoida seda mõnda aega vistriku peal. Siis võta minutiks ära ja korda tegevust. See kahandab akne tsüsti ja lühendab selle eluiga. Seejärel tupsuta peale salitsüülhapet sisaldavat akneravimit ja kui tõesti pead, siis viimasena pane vistrikule paksu, kreemist peitepulka.

Närid küüsi

Psühholoog Mary C. Lamia sõnul tehakse seda närvilisuse tõttu.

Kui tunned vajadust näsida, siis masseeri oma käsi või hõõru neile endale meeldiva lõhnaga kätekreemi. Lõhn ja muu kätetegevus takistab küüsi suhu panemast. Kui oled mehega koos, võta talt käest kinni, see mõjub ühtlasi ka rahustavalt ja on mõlemale meeldiv.

Kasutad aegunud meigitooteid

Nii, kui mõni meigitoode hakkab mõranema või tundub «mudane» ja nahal ebaühtlane, peaks selle tegelikult ära viskama. Aegunud meigitooted varjavad endas sageli baktereid, mis võivad tekitada nahalöövet või silmapõletikku.

Ripsmetušš: sel on kõige lühem eluiga, sest hari viib iga kord pisikud endaga tuubi tagasi. Vaheta seda iga kolme kuu takka.

Kreemid (sealhulgas jumestuskreemid, aluskreemid ja teised) ning huuleläiked: need sisaldavad palju vett, mistõttu on need ka magnetiks pisikutele. Vahetada tuleks neid iga kuue kuu järel.

Puudrid ja kinnised, avamata meigitooted: vähese niiskusesisalduse tõttu võivad puudrid kesta kuni kaks aastat. Sama kehtib ka avamata meigitoodete kohta, mida on hoitud jahedas, kuivas kohas.

Huulepulk: kestab umbes aasta. Kui see tundub aga kuiv ja kõva, siis on see ilmselt omadega läbi.

Ahistad igapäevaselt oma juukseid

Föönid ja teised kuumutavad juuksehooldusvahendid kõrvetavad juukseid ja juuksevärv tuhmub. Kindlasti ei tohiks juukseid iga päev sirgendada või föönitada.

Mõned naised kurdavad, et palsam teeb juuksed liiga raskeks, kuid isegi väga lühikesed juuksed vajavad niisutust ja palsam on väga oluline. Kui sulle ei meeldi see, milliseks palsam juuksed jätab, siis proovi sellist, milles on vähem silikooni ja tulemus võib olla parem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles