Madala häälega mehed ei ole väga viljakad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised arvavad, et madala häälega ja mehelikud mehed on viljakad.
Naised arvavad, et madala häälega ja mehelikud mehed on viljakad. Foto: SCANPIX

Madala häälega meestele omistatakse mitmeid mehelikke jooni. Usutakse, et nad on domineerivad, tugevad, füüsiliselt suuremad, meeldivad naistele rohkem ja muudki. Paraku tõestas värske uuring, et nad on hoopis vähem viljakad.  

Austraalias uuriti meeste hääletooni, naiste suhtumist sellesse ja sperma kvaliteeti. Esimene avastus ei olnud üllatuseks: naistele meeldib madal hääl ja nad peavad seda mehelikuks, vahendab teadusportaal livescience.com.

Vastupidiselt ootustele aga avastati, et sperma poolest ei ole madalhäälsed mehed teistest paremad. Tuli välja, et atraktiivse häälega meestel on kehvem sperma.

Naised ja ka teiste liikide naissoost esindajad hindavad aga mehe viljakust teise astme seksuaalsete omaduste järgi, milleks on muuhulgas näokarvad ja inimeste puhul ka lihasmass.

Austraalia teadlased usuvad, et sperma kvaliteet on kujunenud teiste mehelike tunnuste ohvriks. Kõrgemat testosteroonitaset seostatakse madala hääle, mehelike tunnuste ja domineeriva käitumisega, kuid kuigi testosteroon mängib sperma loomisel suurt rolli, võib see kõrge taseme korral sperma teket hoopis kahjustada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles