Regionaalhaigla kutsub naisi rinnavähi sõeluuringule

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnavähi erinevad staadiumid.
Rinnavähi erinevad staadiumid. Foto: Margus Ansu

Põhja-Eesti regionaalhaigla kutsub kõiki 1949, 1951, 1952, 1956, 1958, 1960. ja 1962. aastal sündinud naisi rinnavähi sõeluuringule haigla X-korpuse uutesse mammograafiakabinettidesse.


Sõeluuringule saab registreeruda E–R kella 8–16 telefonil 617 2405 ja 5300 6334. Samas saab ka registreeruda tasulisele uuringule. Uuring on tervisekindlustusega naistele tasuta, kutset ega saatekirja ei ole vaja ning elukoha piirangut pole.

Eestis tehakse rinnavähi varaseks avastamiseks sõeluuringut 50–62aastastele naistele. Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse saavad soovi korral tulla uuringule kõik Eesti selle eagrupi naised.

Paljud naised jätavad sõeluuringule tulemata, kuna ei ole saanud kutset. Uuringule tulles ei ole kutse või saatekirja olemasolu vajalik. Oluline on, et selles eagrupis uuringule tulijal oleks ravikindlustus ning viimasest rindade uuringust võiks olla möödas kaks aastat.

Naised, kes on sõeluuringu sihtgrupist nooremad või vanemad, peaksid rinnakaebuste korral pöörduma perearsti või naistearsti poole, kes teeb esmase läbivaatuse ning suunab vajadusel rinnauuringutele. Saatekirjaga on ka neile naistele regionaalhaiglas uuringud tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles