Mida see tähendab, kui kaaslane ütleb, et vajab aega?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
me kõik vajame natuke üksioleku aega
me kõik vajame natuke üksioleku aega Foto: SCANPIX

Ta tuleb su juurde jutuga, et teil on vaja rääkida. Ta mainib, et vajab aega ja et asi pole sinus, vaid temas. Mis asi see «aeg» on, mida ta nii väga vajab, selgitab healthyandbeloved.com.

Loomulikult vajame kõik aega iseendale, oma tegevustele ja mõtetele. Kuid mis asi see aeg suhtes on? Kui kaaslane ütleb, et ta vajab aega, kas see on siis ajutine lahkuminek, lihtsalt aja maha võtmine või ei ole sul enam temalt midagi oodata? Kuidas lugeda ridade vahelt ja teada, mida mees tegelikult «aja» all mõtleb?

On kaks peamist võimalust: ta kas tõesti vajab natuke üksioleku aega või ta lihtsalt ei julgenud sulle otse välja öelda, et jätab su maha. Kuidas neil kahet vahet teha ning kuidas käituda?

Ta vajabki lihtsalt aega:

• Inimesed vajavad oma aega. Kui ta on introvert või harjunud üksi olema, siis on see temale loomulik viis oma mõtete korrastamiseks. See ei tähenda automaatselt, et ta ei taha sinuga koos olla või et sa ei näe teda nüüd pikka aega. Ta võib vajada vaid päeva-kaks, mil kedagi pole segamas ja ta saab rahulikult hingata.

• Suhte pikkus tuleb siinkohal ka mängu. Ta võib tunda end natuke ahistatuna või isegi lämmatatuna, kui olete pikalt igal minutil koos olnud. Või kui teil on olnud mõningaid probleeme, siis võib üksiolek aidata peal puhata ning mõtetel selgineda. See ei pruugi kohe midagi halba tähendada, ta võib lihtsalt tahta probleeme analüüsida.

Ta tahab suhte ära lõpetada:

• Mehed põlgavad naistega vastuolusid ning võivad muutuda väga argadeks, sest kardavad vahel lausa hüsteeriliseks muutuvat reaktsiooni. Selle asemel, et asju mitte otse välja öelda ning seeläbi ettearvamatust reaktsioonist pääseda, püüab ta end aja vajamisega välja vabandada.

Kuidas peaksid sina käituma?

• Asi on tegelikult rohkem selles, mida sa EI peaks tegema. Ära paanitse, hüsteeritse ega ennastunustavalt proovi temaga kontakteeruda. Kinnisideega jälitajaks muutumine ei pane teda mõistma, et eksis aja maha võtmise osas. Kui teda jälitad, siis vajab ta seda isegi rohkem. Nii tõukad ta endast eemale ja täidad ta egot sellega, et ei suuda ilma temata korralikult elada.

• Ära vaidle temaga ega veena teda jääma. Ütle talle, et tal on õigus. Et see on hea idee teie mõlema jaoks. Võta samuti aega, et teie suhte üle järele mõelda või lihtsalt mitte välja näidata, et tema otsus teeb sulle haiget. Kui ta sulle vahel helistab, siis ära iga kord vasta ning ka tema e-kirjadele vasta viivitusega.

• Ta võib su juurde tagasi tulla, kuid võib ka mitte. Vahest on ta lihtsalt segaduses ja vajab aega mõistmaks, et just sina oled tema jaoks see õige? Äkki ta sattus paanikasse või on kellegi teisega koos? Sa ei tea seda, kuid aja maha võtmine võib olla tagasilöök teie suhtele. Äkki mõtled hoopis sina pärast väikest eemalolekut, et ei soovi temaga enam koos olla?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles