Viis lihtsat nõuannet sõprade leidmiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Psychology Today jagas nõuandeid, kuidas sõpru leida. 

1. Sea inimestega kohtumine endale eesmärgiks

Isegi kui tunned, et oled kohustuste alla mattumas, siis luba endale veidi aega inimeste keskel olemiseks. Olgu nendeks siis juba tuttavad inimesed, või need, keda tahaksid lähemalt tundma õppida.

Sõprus on oluline, et püsiksid terve ja et tunneksid, et sind mõistetakse ja toetatakse. Sõprus väärib ajainvesteeringut, lisa see endale järgmise aasta lubaduste nimekirja tippu.

2. Hakka tegutsema

Sa ei ole üksi, ka teised inimesed igatsevad sõpruse järgi. Võta oma julgus kokku ja proovi midagi uut: vaata inimestele silma, naerata ja ütle tere, isegi kui oled sisimas häbelik.

Kutsu ise kedagi jalutama või kohvi jooma. Ära eelda, et kõigil teistel juba on sõbrad ja sa oled hiljaks jäänud.

3.Vaata ringi

Ära välista kedagi seetõttu, et ta on sust vanem, noorem, rikkam, vaesem, pikem, lühem või lihtsalt teistsugune, kui oled oodanud. Potentsiaalsed sõbrad on sinu ümber- tööl, koolis, naabruses ja mujal. Mine trenni või ringi, hakka vabatahtlikuks. Nii leiad teisi, kes otsivad samamoodi sõpru, nagu sa ise.

4. Anna aega

Iga sõprus ei ole sama, mis armastus esimesest silmapilgust. Anna suhetele aega, et need hakkaksid toimima. Lase sõpradel end sulle tasapisi avada ja anna kohanemisaega ka iseendale. Me õpime teisi tundma vaid ajaga.

5. Ole selline sõber, keda isegi soovid

Ole siiras, hooliv ja aus. Kuula ja jaga. Ära klatši või reeda. Ole olemas, kui teine sind vajab, isegi kui ta ei oska öelda, mida ta täpselt sinult soovib.

Ole mõistlik selle suhtes, mida temalt ootad, kuid ära lase ka end ära kasutada. Ole andestav, kuid anna alla, kui näed, et sõprus nagunii ei kesta. Sõprus peab olema vastastiku rahuldav ja halvimaga ära lepi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles