Parim vahend toidumürgituse vältimiseks on nõudepesumasin

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Portaal shine.yahoo.com selgitas, miks on nõudepesumasin hea ka peale selle, et see teeb elu mugavamaks.

Hügieenikoolitaja Bonnie Richmond selgitas, et kui kasutad kuivatusrežiimi, siis desinfitseerib nõudepesumasin kõike, mis sinna sisse pannakse. Kuivatusrežiimil tõuseb temperatuur masinas 77 kraadini.

«Desinfitseerimise käigus viiakse mikroobide hulk vastuvõetavale tasemele. See erineb steriliseerimisest, mis eemaldab kõik elavad organismid ning mida kodustes tingimustes teha ei saa,» selgitas Richmond.

Richmond soovitas nõudepesumasinast kõik läbi käia, nii söögiriistad, kui ka plastmassist lõikelauad ja pesukäsnad. Tema sõnul peaks masinasse panema kohe kõik, mis puutuvad kokku toore liha, kala, vere või toidumahladega.

«Kui pesed pesukäsnaga pinda, millel oli verd, siis aseta see kohe nõudepesumasinasse ja edasi kasuta uut käsna. Hoia kapis piisavalt tagavara, et ei tekiks kiusatust kasutada musta käsna, kui puhtaid pole käepärast,» ütles ta.

Käsi ei saa masinasse pista, kuid hügieenikoolitaja rõhutas, et köögis peaks eriti sagedasti pesema käsi ja alati kasutama ka seepi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles