Absurdseimad tsitaadid naiste kohta aastal 2011

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi koos toetajaga.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi koos toetajaga. Foto: SCANPIX

On raske uskuda, et tänapäeval võivad avaliku elu tegelased välja tulla nii absurdsete, vihatekitavate ja seksistlike avaldustega naiste kohta, nagu sel aastal näha oli. Portaal ecosalon.com tõi välja neist halvimad ja veidramad.

10. Briti kirjanik V.S. Naipaul väitis aasta alguses, et naiskirjanikud on hoopis teistsugused. «Ma hakkan midagi lugema ja saan juba lõigu või paari järgi aru, kas see on naise kirjutatud või mitte. See pole minuga võrdne… Mu kirjastaja oli väga hea toimetaja, aga kui ta hakkas kirjanikuks, ennäe imet, tuli sealt ainult feministlikku lollust. Ma ei mõtle seda pahatahtlikult,» ütles ta.

9. Kui vabariiklane ja kunstnik Michele Bachmann kandideeris presidendiks, vihjas pastor Brad Sherman vabariiklastest evangeelsete valijate murele, et naine surub alla abikaasa autoriteeti, mis on talle piiblis ette nähtud, ja lausus: «Ta on oma abikaasaga vaimulikult sobivas suhtes. See on põhiline. Ta küsib inimestelt luba, et riiki juhtida. See ei ole anastamine.»

Huvitav, kas Michele Bachmann sai oma mehelt kirjaliku loa või piisas ka suulisest?

8. Tim Gunn ütles Hillary Clintoni kohta: «Ma arvan, et ta ei ole oma soos kindel - need suured, kottis, mehelikud kostüümid… Ma austan ta intellekti ja visadust ja seda, mida ta valitsuses riigi heaks teeb. Ma lihtsalt arvan, et ta võiks rohkem esindada Ameerika moodi.»

7. Ameerika president Obama kaitses Kathleen Sebeliuse otsust piirata SOS-pillide müüki alla 18-aastastele põhjendusega: «Ma ütlen seda kui kahe tütre isa: ma arvan, et me peaksime olema kindlad, et suhtume teatud käsimüügiravimite müügireeglitesse terve mõistusega.»

President Obama arvab seega, et naised ei saa ise otsustada järglaste saamise üle, olgugi, et kondoomid on kõigile kättesaadavad?

6. Anonüümne Egiptuse kindral selgitas CNNile, miks Mubaraki vastaste demonstrantide seast arreteeriti naisprotestijad, neid sunniti alasti võtma ja tehti «süütuse teste». «Naised, keda hoiti kinni, ei olnud nagu minu või sinu tütred. Need naised telkisid Tahriri väljakul koos meestega ja me leidsime telkidest Molotovi kokteile ja… Me ei tahtnud, et nad väidaksid, et me ahistasime või vägistasime neid, seetõttu tahtsime tõestada, et nad ei olnud juba alguses neitsid. Keegi neist ei olnud.»

5. Skeptikust kirjanik Rebecca Watson väljendas pahameelt, et teda pärast ateistide konverentsi Dublinis liftis ahistati. Richard Dawkins vastas seepeale: «Ära vingu, eks. Jaa, jaa, me teame, et su genitaalid sandistati žiteliteraga… Jumala eest, kasva suureks või kasvata endale paksem nahk.»

4. Doktor Lazar Springfield viitas uuringule, mis väitis, et spermal võib olla antidepressiivne toime ja avaldas meedia vahendusel arvamust: «Meeste ja naiste vahel on tugevam side kui Püha Valentin oleks arvanud. Nüüd me teame, et sõbrapäevaks on šokolaadist parem kingitus.»

3. «Reaalsus on see, et ühiskond kohtleb naisi teisiti samadel põhjustel, miks koheldakse teistmoodi lapsi ja vaimuhaigeid. Nii on lihtsalt kõigile kergem. Nelja-aastasega ei vaielda selle üle, miks ta ei tohiks õhtusöögiks kommi süüa. Vaimuhaiget ei lööda, isegi, kui ta lööb sind esimesena. Ja naisega ei vaielda, kui ta väidab, et saab sinu dollarist kätte 80 senti. See on kergema vastupanu tee. Säästad oma energiat olulisemateks lahinguteks,» ütles Scott Adams (koomiks Dilberti looja).

2. Fox Newsi asepresident Joe Chillemi ütles meeste ja naiste palkamise kohta: «Muidugi valiksin ma mehe. Suure tõenäosusega jääks naine kohe rasedaks ja läheks ära.»

1. Silvio Berlusconi vastas väidetavate seksuaalse ahistamise ja väärkäitumise süüdistuste peale: «Kui naistelt küsiti, kas nad tahaksid minuga magada, vastasid 30 protsenti «Jah» ja ülejäänud 70 protsenti «Mida, jälle?».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles