Muuda oma elu mõne nipiga tervislikumaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuda oma elu tervislikumaks
Muuda oma elu tervislikumaks Foto: SCANPIX

Raske on vastu panna hõrgutavatele suupistetele peol või lemmikšokolaadile poes. Ühiskonnas, mis rõhutab naise ideaalset keha ning kus toidud on väga rasvased, on keeruline säilitada tasakaal. Õpi oma keha armastama, kirjutab psychologytoday.com.

1.Ära hoia kinni ebareaalsetest ideaalidest

Kui tunned, et sul peaks olema täiuslik kaal, kehakuju ja nahavärv, siis pole sa kunagi rahul sellega, kes sa loomupäraselt oled. Õpi tundma end oma kehas mugavalt ja hakka armastama igat detaili enda juures.

2. Ära ole endaga liiga karm, kui oled paar kilo juurde võtnud

Ehk tõuseb su kehakaal mõne kilo võrra pärast pühasid, puhkust või reisimist, aga sa kaotad need niipea, kui naased oma tavarutiini juurde.

3. Lõpeta otsuste elluviimisega ootamine ja tegutse kohe!

Ära asenda oma tänaseid tegevusi tulevikulubadustega. Kui mahutad oma treeningpäevade ja tervisliku toitumise vahele mõne ebatervisliku toidukorra või trennivaba hetke, mõjub see sulle paremini kui enda liigne piitsutamine.

4. Koosta endale treeningplaan.

Puhkused, ärireisid, pidustused ja isegi halb ilm võivad segada sul trenni minemast. Mõtle välja viisid, kuidas saaksid teha trenni, kui aega on vähe või tingimused tavarutiinist erinevad.

5. Too oma igapäevaellu palju kõndimist.

Kui elad linnas, siis auto või ühistranspordi kasutamise asemel parem kõnni need paar tänavavahet. Igale poole siiski autoga minnes pargi sihtkohast natuke eemale, et sunniksid end natukenegi kõndima. Lifti asemel eelista treppe.

6. Tasakaalusta oma süsivesikute, rasvade ja naatriumite tarbimist.

Erinevad sündmused, mis kisuvad sind lahti igapäevarutiinist, tulevad tavaliselt koos ebatervislike ahvatlustega. Kui siiski tahad süüa kooki, siis võta natuke ka juustu, pähkleid, juur-ja puuvilju. Üldiselt proovi vähendada oma portsjonite koguseid!

7. Tunne uhkust oma keha võimete üle.

Kui avastad, et jõuad tõsta raskemaid asju, joosta kauem ja kanda riideid, millest oled unistanud, siis võta hetk ja täna oma keha. See motiveerib sind olema tubli ka edaspidi.

8. Kasutage usaldusväärsete terviseallikate näpunäiteid.

Internetis liigub palju korralikke ja usaldusväärseid nõuandeid, kuidas oma tervist korras hoida ja kaalu langetada. Väldi portaale, mis püüavad sulle midagi maha müüa või annavad ebareaalseid lubadusi.

9. Hinda oma tegelikku kehamassiindeksit.

Kasuta portaali CDC, et pikkuse ja kaalu järgi mõõta oma kehamassiindeksit. Selle abil saad teada, kas oled ala-, normaal- või ülekaalus. Kui su kehakaal on normaalne, siis jätka tavarutiiniga, et hoida oma head seisundit.

10. Kui sul on kehaga seotud enesehinnangu probleemid, otsi abi.

Mõndade inimeste jaoks võib oma kehaga mitte rahul olemine viia tõsiste söömishäireteni. Kui oled üks neist inimestest, kes on pidevalt mures oma suuruse pärast või keskendunud kohtadele kehal, mis sulle ei meeldi, siis otsi professionaalset abi.


Neid nõuandeid tasuks meeles pidada kogu aasta vältel, mitte ainult pühade ajal. Tee regulaarselt trenni ja märkad, kui kiiresti hakkad end paremini tundma! Energiat tuleb juurde, mälu paraneb ning sa tunned end tervemana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles