Tüüpilised vead, mida naised meikides teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Portaal totalbeauty.com reastas meigivead, mida teevad sageli märkamatult ka kogenud meigikunstnikud.
 

1. Vale tooniga jumestuskreemi kasutamine

Jumestuskreem ei ole mõeldud selleks, et jätta päevitunum mulje. See on selleks, et luua täiuslik jume ja katta pisivead näonahal. Seetõttu peaks alati valima jumestuskreemi, mis kattub toonilt näonahaga. Toodet võiks enne ostu testida lõual, mitte käeseljal.

2. Kestendava ja kuiva naha meikimine

Jumestuskreem mõjub kestendava naha peal kohutavalt ja selle asemel, et näonahka ühtlustada, toob kuivad kohad hoopis rohkem esile.

Probleemi vältimiseks koori regulaarselt nahka, et vabaneda nahatükkidest ja seejärel niisuta rohkelt näokreemiga.

3. Sinise lauvärvi kasutamine

Sinine lauvärv sobib väga vähestes olukordades. Näiteks seitsmekümnendate stiilipeol või väikeste tüdrukute tantsuvõistlusel. Muul puhul kehtib aga karm tõde, et see teeb kandja klouniks.

4. Huulte täidlasemaks joonistamine

Oled ilmselt näinud, et huulte ümber tehakse tumeda huulepliiatsiga huulte täidlasemaks joonistamiseks joon. Ehk oled seda isegi proovinud? Efekti saavutamine selle võttega ei ole nii lihtne, kui tundub. Üks vale liigutus ja näed välja nagu Pamela Anderson aastast 1993.

Kui soovid seda siiski teha, siis kasuta huulepulgaga sama tooni huulepliiatsit. Kanna pliiatsit ka huultele, siis ei jää suu ümber nähtav joon, kui huulepulk tasapisi maha kulub.

5. Kulmude liigne või liiga vähene kitkumine

Õigesti hooldatud kulmud võivad silmi suurendada ja parandada kogu väljanägemist. Kulmudele õige kuju andmiseks võiks külastada kosmeetikut. Liigne kitkumine on riskantne, sest vananedes lähevad kulmud hõredamaks ja nad ei pruugi enam tagasi kasvada. Parim on see, kui eemaldad liigsed suured karvad kulmude ümbrusest ja säilitad naturaalse kulmukaare.

6. Terve paleti korraga kasutamine silmalaul

See, et meigipaletis on rohkem kui üks värvitoon, ei tähenda, et neid peaks kõiki korraga peale kandma. Soovitatav on kasutada korraga mitte rohkem kui kolme värvitooni: keskmist silmalaul, heledamat kulmuluul ja tumedat lainerina. Igapäevaselt kasutades piisab ka ühest värvitoonist.

7. Näo modelleerimine

Meile kõigile meeldivad peened põsesarnad ja sirge, kaunis nina, kuid kui loodus ei ole siinkohal aidanud, siis ei aita ka meik. Meigiga näole kontuuri andmine peaks jääma professionaalidele ja sedagi vaid fotode või filmi tarvis.

Olgu sa meigipintsliga kui tahes oskuslik, pea võimatu on kasutada tumedaid toone, mis jääksid kõrvaltvaatajale märkamatuks, eriti päevavalguses. Keskenduma peaks hoopis kergele meigile, mis toob esile näo parimad omadused.

8. Kulmude joonistamine pliiatsiga

Silmapliiatsiga värvitud kulmud tulevad esile ja näevad veidrad välja. Pliiatsi asemel peaks kasutama juuksevärviga sama tooni lauvärvi, mis tuleks peale kanda jäiga, kaldus harjaga.

9. Musta laineri kasutamine päevasel ajal

Üldine reegel on, et tumedad toonid kahandavad ja taandavad, heledad toonid toovad esile. Päevasel ajal ei ole soovitatav kasutada musta silmalainerit, eriti silma all, et silmad paistaksid avatumad ja ärkvel.

10. Sädeluse kasutamine

Sätendav meik peaks jääma neile, kes on alla 14 aasta vanad. Tavaliselt kipub glitter mööda nägu ringi rändama ja lõppkokkuvõttes sätendab nägu sealt, kust ei tohiks.

11. Helendava meigiga liialdamine

Helendavaid osakesi on viimastel aastatel lisatud paljudesse meigitoodetesse, eriti aga jumestuskreemidesse, puudritesse ja toonijatesse. Ühe või kahe sellise toote kasutamine võib anda naisele värske ja särava mulje, aga liialdamine annab väga veidra välimuse. Helendavat kosmeetikat võiks kasutada vaid põsesarnadel, silma sisenurkades ja minimaalselt peale kandes ka silma all.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles