Neli hommikusöögireeglit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord. Kuigi seda korrutatakse meedias pidevalt, jätab siiski suur osa inimesi hommikusöögi kas vahele või siis haarab tanklast kohvi kõrvale väikese muffini. Siiski on neli põhilist asja, mida peaksid hommikusöögil arvestama, kirjutab fitsugar.com.

Ära jäta seda vahele

Hommikusöök aitab ergutada ainevahetust pärast selle aeglustumist une ajal. Hommikuti söömine on ka kaalu langetamisel üks peamisi märksõnu. Ära oota lõunani, et esmakordselt midagi suhu pista, söö parem tervislik ja toitev eine päeva alguses, et saada energiat, panna mõte tööle ning kaotada kaalu.

Ära hiline

Parim aeg hommikusöögiks on tunni aja jooksul pärast ärkamist. Ära sellega hiline! Hilineda võid vaid juhul, kui teed hommikuti trenni. Siiski peaksid ka enne trenni võtma väikese snäki, pärast aga sööma valgu- ja süsivesikuterohket toitu, pool kuni kaks tundi pärast treeningut, et täita oma keha vajaliku energiaga.

Ära unusta kiudaineid (ja valku)

Hommikuti kiudainete- ja valgurikka toidu söömine hoiab kaua täiskõhutunnet. Selle asemel, et ärgates haarata magusa saia järele, mis teeb sind peatselt taas näljaseks, rääkimata tujukusest ja loidusest, võta hoopis kiudaineid ja valku.

Ära kohviga liialda

On tõestatud, et tass kohvi võib teha palju head – näiteks vähendada haigestumist ja parandada mälu –, kuid kohvi ei tohiks juua liiga palju. Jää ühe või maksimaalselt kahe tassitäie juurde päevas, et vältida närvilisust, ärevust või kõrget vererõhku. Kui oled harjunud hommikuti kaks tassi kohvi jooma, siis proovi teine tass asendada rohelise teega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles