Heade peresuhetega teismeline ei kaldu kurjale teele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eakaaslaste peibutustele, juua alkoholi või proovida narkootikume, suudavad vastu panna need noored, kes ka vanematele julgelt oma seisukohti väljendavad, leidsid teadlased Virginia ülikoolis.

Teadus.err.ee vahendas, et uuringu käigus vaadeldi 150 teismelise käitumist, uuriti nende suhteid pereliikmete ja sõpradega ning andmeid koguti ka noorte sõpradelt ja vanematelt.

Tulemustest selgus, et uimastitele ja alkoholile suutsid paremini vastu panna just need noored, kes vestlesid oma vanematega argumenteeritult hinnete, raha, koduste tööde ja sõprade teemal, mitte ei hädaldanud, virisenud ega kasutanud emotsionaalset väljapressimist oma tahtmiste saavutamiseks.

See positiivne iseseisvus kandus teadlaste sõnul üle ka sõprussuhetesse.

Seda, et heade koduste suhetega noored ei lähe kurjale teele, põhjendasid teadlased turvatundega, et noor saab kõigi muredega pöörduda oma ema poole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles