Selle aasta veidraimad suhteuuringud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlased on avastanud üllatavaid fakte.
Teadlased on avastanud üllatavaid fakte. Foto: SCANPIX

Your Tango reastas erinevad kummalised ja üllatavate tulemustega suhteuuringud, mis on sel aastal lugejateni toodud.

1. Mehed eelistavad naisi, kes on maha jäetud

Michigani ülikoolis teostatud uuring paljastas, et mehed eelistavad suhet alustada nende naistega, kes on eelmise mehe poolt maha jäetud ning naised eelistavad mehi, kes on ise kellegi maha jätnud, sest saavad nõnda kindlad olla, et mees on oma endisest naisest üle saanud.

Teadlased usuvad, et eelistused on põhjustatud soorollidest ja mehe domineerimisest. Kui mees teab, et naine on mehe poolt maha jäetud, annab see talle kindlustunde, et suhtes oleks kontroll tema käes. Kui aga naine on ise mehe maha jätnud, jätab see uuele partnerikandidaadile mulje, et naine on pirtsakas ja valiv ning selles näevad mehed ohtu endale.

2. Internetist kaaslast otsides teevad puudused atraktiivsemaks

OK Cupid kohtinguportaal analüüsis 43 000 naise fotosid ja sõnumeid ning avastasid, et keskpärased ja lihtsalt kenad naised meeste tähelepanu ei pälvi. Kui naine ei ole just eriti kaunis ja seksikas, on parim meetod oma viga, mis üldiselt meestele ei meeldi, just esile tuua, et partneri leidmisel edukas olla.

3. Petjast saab hääle järgi aru

Analüüs põhines sellel, et suurema testosterooni tasemega meestel on madalam hääl ja hormoon viitab ka suuremale seksuaalsusele ning seetõttu on madalama häälega mehepojad altimad petma.

Naiste puhul kehtib reegel vastupidiselt: mida heledam hääl, seda naiselikum ja seksuaalsem ta on ning seega on ka suurem oht, et võib petta. Muidugi peab silmas pidama, et tulemused ei ole väga üheselt võetavad ja palju oleneb ka inimesest endast.

4. Tutvumisportaalides on populaarsemad tundelise muusika kuulajad

Tastebuds.fm avastas, et mehed, kes kuulavad bände nagu Metallica, Linkin Park ja Eminem ei ole eriti populaarsed. Kõige rohkem sobivad omavahel muidugi need, kel on sarnane muusikamaitse, kuid tutvumisel on edukad need, kes kuulavad nutuseid ja nostalgilisi palasid, mis näitavad, et inimene on tundeküllane.

5. Uue partneriga kohtudes on teise võlumisel parimaks koduloomaks hamster

Craigslist.co.uk korraldatud uuringu kohaselt eelistavad vallalised, et potentsiaalsel partneril oleks koduloomaks hamster, sest see on ainus loom, kes ei hakkaks suhet häirima ja ei mõjutaks partnerivalikul. Paraku on väga vähestel täiskasvanud vallalistel inimestel koduloomaks hamster…

6. Mida rohkem sotsiaalses ringkonnas juuakse, seda monogaamsemad ollakse

Reason.com vahendas veinitootjate korraldatud uuringu tulemusi, mis väitsid, et mida rohkem sotsiaalses ringkonnas juuakse alkoholi, seda enam ollakse ka ühele partnerile truud.

Uurijate sõnul analüüsisid nad polügaamseid ja monogaamseid kultuure ning alkoholitarbimist nendes kultuurides ja leidsid, et kui alkoholitarbimine muutus suuremaks, muutusid ka suhtetraditsioonid.

7. Meestel kulub enda üleslöömisele kauem aega kui naistel

Inglismaal teostatud uuring tõi välja uskumatuna tunduvad numbrid, mille kohaselt läheb meestel enda ettevalmistamisel väljaminekuks lausa 81 minutit, kui naistel kulub selleks 75 minutit.

Mehed veedavad väidetavalt 23 minutit duši all, 18 minutit habet ajades, 10 minutit näonahka puhastades ja toniseerides ning 13 minutit kulub riiete valikule. Küllap siin oleneb palju ka riigist, kus uurimus teostati.

8. Sarnased südamelöögid võivad tähendada pikka armastust

California ülikoolis avastas teadlane Ramesh Rao, et südamelöökide sarnasus mängib suurt rolli füüsilise ja emotsionaalse sideme tekkimisel. Tuleb välja, et inimese süda võib teise südamega sünkroonis lüüa.

9. Teadlased väidavad, et mehe sõpradega ei tasu sõber olla

Teadlased avastasid, et kui naine saab mehe sõpradega väga hästi läbi, hakkab see mehe ja naisevahelist suhet segama. See ohustab mehe iseseisvust ja privaatsust, mis on mehelikkuse väga oluline osa ning vanemas eas võib mehel põhjustada isegi erektsioonihäireid.

10. Naised mäletavad madalal häälel öeldut paremini

Tuleb välja, et naised mäletavad täpsemalt madalal mehehäälel öeldut ning kõrge hääletooniga mehe jutt läheb kiiremini meelest. Aberdeeni ülikoolis läbi viidud uuring kinnitas, et esmakohtumisel on mehe hääletoon oluliseks nüansiks naisele mulje avaldamisel.

11. Petjad mehed vigastavad sagedamini oma peenist

Maryland Hospital ülikool avaldas, et kuueteistkümnest mehest kolmteist, kes murdsid oma peenise, tegid seda oma abikaasat pettes. Peenisevigastused põhjustasid ebatavalised poosid ja ebamugavad kohad, kus petmine aset võttis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles