Tehnoloogiaimed teevad lastega autosõidud kergemaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pikad autosõidud, mil lapsed peavad tundide viisi paigal püsima ja rahulikult auto tagaistmel olema, võivad olla üsna piinarikkad. Siiski on võimalik autosõit muuta huvitavaks, kirjutab tecca.com.

Rõhk harivatele mängudele

Kui laps on «lõksus» auto tagaistmel, siis üldjuhul tahetakse, et ta lõbustaks end millegi enama kui lihtsalt videomänguga. Kuigi viimased on ju lõbusad, siis kindlasti sooviks iga vanem, et need oleksid ka harivad.

Külasta suurimaid mänguasjapoode ning vali videomängudeks just sellised, kus laps saaks end ka harida ja areneda. Lase lapsel autos seletada, mida ja miks ta mängib, mis taktikad tal on ja mida mäng talle õpetab. Proovi suunata last mõtlema ka suuremalt – kuidas antud videomäng kehtib igapäevaelus ja kogu ühiskonnas.

Üks nipp veel – uuematel videomängudel on ka kõrvaklappide võimalus. Nii saab lapsuke mängida tunde ja vanemad omavahel rahulikult juttu rääkida.

Vaadake erinevaid filme

Mobiilsed DVD-mängijad teevad filmide vaatamise lihtsaks. Kaasaskantavad DVD-mängijad pole ka enam nii kallid, akud kestavad kaua ning on samuti varustatud kõrvaklappidega. Sinu väikeste põngerjate lemmikfilmid muudavad ka kõige igavama autosõidu põnevaks!

E-raamatud

Veidi vanemate laste jaoks, kel on juba lugemisülesanded ja kodutööd, võite kaaluda e-raamatute lugemiseks mõne tahvelarvuti soetamist. Tahvelarvutites saab teha ka kodutöid erinevates ainetes.

Lisaks kasulike kodutööde tegemise võimalusele saab tahvelarvutites vaadata filme, kuulata muusikat, lugeda raamatuid ja palju muudki. Kuna tahvelarvutid ei ole sageli nii kallid kui korralikud sülearvutid, siis sobivad need hästi noortele, kes on veel liiga noored, et saada isiklik rüperaal.

Mängud mobiili

Tõsi, erinevad videomängud, kaasaskantavad DVD-mängijad ning tahvelarvutid nõuavad siiski üsna kena summa väljakäimist. Kõige lihtsam viis laste igavust peletada, on anda neile kätte mobiil ja lasta neil seal erinevaid mänge mängida. Mida uhkem ja uuenduslikum mobiil, seda paremad ja huvitavamad mängud seal peal on (või saab sinna tõmmata).

Sageli on erinevad mängud väga kaasahaaravad, mistõttu võite olla kindlad, et laste tähelepanu on kauaks hõivatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles