Pille Petersoo kingikottidest leiab nii mõndagi maitsvat

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille koos tütar Noraga trühvleid tegemas.
Pille koos tütar Noraga trühvleid tegemas. Foto: Erakogu

Kokandusportaali Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo, kes võitis tänavu aasta kodu konkursil ka aasta aia tiitli, kutsub jõululaupäevaks külla nii enda kui mehe lähisugulased ning pistab kingikottidesse nii mõndagi maitsvat ja isetehtut.
 

Jõulud on Pille jaoks eelkõige väga rahulik periood, mil saab pere ringis aja maha võtta ja ka sugulastega kokku saada. «Hea toit ja mõnus õhustik käivad alati jõuludega kaasas,» märkis ka. 

Lapsepõlves käis ta jõulude ajal alati Raplamaal vanaema-vanaisa juures, kus oli suur kuusepuu ja ohtralt sugulasi. «Mäletan, et mul oli paks jõulusalme täis kirjutatud klade, mille ma juba kooliaasta alguses välja otsisin, et salme meelde tuletada,» meenutas Pille.

Viimastel aastatel on aga Pille Viimsi koju kogunenud naise vanemad ja õde perega ning mehe ema ja tädi.

«Eel- ja järelroad on olnud midagi uut ja põnevat, põhiroog on traditsioonilisem - seapraad, hapukapsas, verivorstid ja kartul. Ent siingi oleme retseptidega mänginud - näiteks hautame kapsast alati porteri ja õunamahla segus - jääb palju põnevam ja maitsvam, kui searasvaga hautatud kapsas,» kirjeldas Pille oma jõululauda.

Ka lähisugulaste kingikottidesse on osav kokk juba aastaid midagi söödavat pistnud. «Isetehtud sinep, pikantne sibulamoos koos hea juustuga, mõni maitsev jõulukeeks või küpsised on alati saajaile suurt rõõmu tekitanud,» tunnistas ta.

Lisaks on ta viimasel paaril aastal üllatanud sõpru-sugulasi, saates neile jõulukaardi asemel jõulumenüü koos retseptidega, mis on tekitanud suurt elevust ja päästnud paljud jõuluõhtul kimbatusest.

«Tänavu ma seda ei teinud, sest parimad retseptid said kaante vahele - novembris ilmus raamat «Jõulud kodus», mille retseptide osa on minu sulest,» selgitas Pille.

Naine24.ee lugejatele soovitab Pille ühte lihtsat jõuluaega sobivat desserti, mille valmistamiseks läheb vaja vaid alkoholivaba heledat glögijooki ning kuivatatud aprikoose.  

Jõulune aprikoosikissell

  • 1 l heledat (alkoholivaba) glögijooki
  • 250 g heledaid kuivatatud aprikoose

Kaunistamiseks: 

  • vahu- või hapukoort

Kuumuta potis glögi ning aprikoosid. Keeda tasasel tulel kaane all umbes 30 minutit, kuni aprikoosid on pehmed. Lase veidi jahtuda, siis püreesta saumiksriga ühtlaseks. Maitse - vajadusel lisa veidi suhkrut. 

Kalla aprikoosikissell kohe magustoidupokaalidesse või serveerimisnõusse. Lase jahtuda. Serveerimisel kaunista hapukooresilma või vahukooretupsuga. 

NB! Glögi puudumisel võid kasutada õunamahla, millele lisad maitseks kaneelikoore või nt glögimaitseainet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles