Internetis reisi broneerides pööra tähelepanu pisiasjadele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
internetis reisi broneerides ole tähelepanelik
internetis reisi broneerides ole tähelepanelik Foto: SCANPIX

Internetis oma reisi broneerimine tundub mugav ja kerge, kuid võib osutuda keerulisemaks kui arvasid. Eriti, kui oled algaja ning ei oska teatud asju tähele panna. Galtime.com annab sulle mõned soovitused.

Viga number 1: broneeritakse liiga hilja

Kui arvad, et sul on kogu maailma aeg broneerimaks oma lendu või hotelli, siis arva uuesti. Broneeringud võivad ruttu täis saada, eriti kui planeerid reisimist pühade või suvepuhkuste ajal. Liiga hilja tegutsema hakates võib internetiavarustest vastu vaadata vaid silt: «Täis»

Kui tahad olla kuskil kindlas kohas kindlal kuupäeval, siis tegutse ennatlikult. Tõsi, viimasel hetkel broneerides võid leida odavama hinna, kuid mõistlikum on saada natuke kallima hinna eest kui mitte üldse.

Viga number 2: broneeritakse liiga vara

Teame, see punkt on eelmisega vastuolus, kuid liiga vara broneerimisel sa üldjuhul väga häid sooduspakkumisi ei leia. Kui sul pole olulised konkreetsed reisimise kuupäevad ja oled nende suhtes paindlik, siis võid kaaluda isegi viimase hetke pakkumisi. Paindliku graafikuga reisi otsimine erinevates hotelli- ja lennubroneerimisportaalides võib sind viia uskumatute soodustusteni.

Viga number 3: ei võrrelda pakkumisi

Hindade võrdlemine on reisi broneerimisel väga oluline moment! Enne broneeringu kinnitamist uuri kindlasti ka teisi portaale, et veenduda pakkumise õigluses. Pole ju tore alustada oma puhkust ülemaksmisega.

Viga number 4: Ignoreeritaks kasutustingimusi

Paljud reisijad on kahetsenud, et broneerides ei lugenud nad läbi kasutustingimusi. Reeglite mitte teadmine võib osutuda vägagi kulukaks, sest lennufirmal, -jaamal, rendiautol, kindlustusel ja hotellil on kõigil omad seadused ja nõuded.

Viga number 5: lisamaksude eiramine

Viimastel aastatel on palju juurde tulnud kõiksugu lisamakse, mis võivad muidu soodsa pileti muuta tunduvalt kallimaks. Samuti võib reisi jooksul lisanduda mitmeid makse – pagas, kiirpardale minek, pileti muutmine, käsipagas jne -, millest tuleks teadlik olla enne pileti eest maksmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles