Millele peaks mõtlema enne tätoveeringu tegemist?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
mõtle hoolega enne tätoveeringu tegemist
mõtle hoolega enne tätoveeringu tegemist Foto: SCANPIX

Tätoveeringute puhul on ilu ja inetuse vahel väga õrn piir. Palju oleneb pildist, kohast ning tätoveerijast. Ecosalon.com tõi välja kaheksa punkti, mis tuleks enne otsuse langetamist läbi mõelda.

1. Tätoveering on suur tehing

Tätokad kestavad sageli kauem kui abielud ja hüpoteegid. Ole oma soovides sada protsenti kindel ning las tätoveering olla tähenduslik. Kas Mikihiir su tagumikul on tõesti hea mõte? Lasta end tätoveerida, et olla lahe ja moega kaasas käia, on mõttetu. Mõtle sügavalt läbi, mida tätoveerida tahad, mitte ära võta esimest lahedat pilti salongi seinalt.

Nipp: mõtle, kuidas tunneksid end selle tätokaga aastate pärast - kui oled kindel, et see sind ka kümne aasta pärast häbisse ei jäta, siis tee see.

2. On halb õnn tätoveerida endale oma kaaslase nimi

Praegune armastus ja õnn võivad ju olla suured, kuid tasub meeles pidada, et lahku minnes ei saa oma kehalt lahutada ka eksi nime.

3. Tätoveerijad on üldiselt ülbed, ähvardavad ja salajaselt sensitiivsed kuntsnikud.

Just üldiselt küll, mitte aga alati! Tätoveerijaid on ka erinevaid, kuid enamik neist on natuke hirmutavad. Kui tätoka tegemine on sinu jaoks elumuutev moment, siis nende jaoks on see pelgalt  järjekordne töö. Nii et ära oota kooki ja küünlaid selle sündmuse puhul, vaid istu maha ja püsi  paigal, et tint laiali ei läheks.

4. Võttes arvesse eelmist punkti – seisa enda eest

Ole konkreetne. Riski olemast tüütu. Kui sa ei tunne kunstnikuga mingit sidet, siis lahku. Võib olla raske kõndida välja salongist, kus karmid tätoveeritud tüübid sind jõllitavad, kuid sa ei kahetse seda.

5. Parim tätoveerija on väärt ootamist

Just nagu head juuksurid ja parimat armastajad. Samuti nagu on parimad oma ala spetsialistid kõige altimad võtma kuulda sinu soove (nagu ka juuksurid ja armastatu).

6. Ära lase endale tätokat teha, kui oled purjus

Mitte ainult selle pärast, et purjus peaga tulevad sageli rumalad mõtted, vaid ka seetõttu, et alkohol vedeldab su verd ning tätoveeringut tehes veritsed rohkem.

7. Jah, see teeb haiget. Kujutle kuuma nõela kraapimast su ihu sihikindlalt ja järjepidevalt

Valu väljakannatamiseks proovi järgmist tehnikat: pane mõlemasse peopessa salvrätikud (sest tihti hakkavad käed higistama), näri palju magusat nätsu ning korruta endale: «See saab kohe läbi ja on seda väärt.» Või siis pole seda väärt, sõltub sinust.

8. Erinevatel tätoveeringutel võivad olla salajased tähendused

Vii end kurssi erinevate märkide tähendustega, sest vastasel juhul võid lasta endale kogemata eluks ajaks kehale maalida midagi sellist, mis ei lähe sinu olemuse ja põhimõtetega üldse kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles