Meresool on sama kahjulik kui lauasool

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Usutakse, et meresool ja kivisool on heaks alternatiiviks tavalisele lauasoolale. Portaali Genius Beauty sõnul ei ole neil tegelikult suurt vahet, sest kõik sisaldavad 100 protsenti naatriumkloriidi, mis on suurtes kogustes tervisele kahjulik.

Ennetava meditsiini Wolfsoni instituudi arstide sõnul ei käitu kokad õigesti, kui propageerivad mere- ja kivisoola tervislikuma soolana, sest need sisaldavad olulisi mineraale.

Tarbijate seas läbi viidud küsitlus näitas, et kolmest üks pidas mere- ja kivisoola tavalisest soolast tervislikumaks. Soolatootjad ei olnud aga uuringu tulemustega nõus, sest nende sõnul ei pakkunud tulemused täit pilti.

Inimesed söövad tänapäeval liiga palju soola - rohkem, kui arstide soovitatud üks teelusikatäis päevas. Liigne soolatarbimine tõstab südamepuudulikkuse, kõrge vererõhu ja insuldi riski.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles