Ühendriikides vägistatakse ligi 20 protsenti naistest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ühendriikides paljastas uus uuring šokeerivad numbrid, vahendas femalefirst.co.uk: keskmiselt 24 inimest minutis on vägistamise, vägivalla või ahistamise ohvriks.

Uurimuse koostasid Haigusekontrolli keskused ja seeläbi avastati, et ligi üht naist viiest on kunagi vägistatud. 80 protsenti ohvritest vägistati enne 25ndat eluaastat. Samuti tuli välja, et üks neljandik naistest on kogenud partneri vägivaldust ja ahistatud on kuuest naisest üht.

Meeste puhul näitasid numbrid, et partneri rasket füüsilist vägivalda on kogenud üks mees seitsmest ja ligi 53 protsenti ohvritest olid alla 25-aastased.

Uurimus tõi tähelepanu sellele, kuidas vägivald võib mõjutada inimese elukulgu. Naisohvrid kannatavad sagedamini pikaajaliste terviseprobleemide käes, milleks on näiteks ärritunud soole sündroom, diabeet, peavalud, kroonilised valud ja unehäired.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles