Jumestuskunstnik Lana Vallo soovitused särava peomeigi tegemiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Jõulupidude aeg on käes ning peagi on tulemas ka uusaastapeod, mistõttu on kaunis ja hoolega tehtud meik eriti oluline. Jumestuskunstnik Lana Vallo jagas Naine24.ee'le õpetussõnu ja häid nippe, kuidas end professionaalselt kauniks teha.

Meigi tegemine algab alati näo puhastamisega

Isegi kui meiki pole peal, siis tuleb ikka nägu puhastada ja tolm ära võtta. Puhasta isegi huuled.

On primeri aeg

Kanna peale meigialuskreem ehk primer, mis tagab meigi kauema püsivuse ega lase nahal läikima hakata. Kuigi primer jätab naha mõnusalt pehmeks, siis kreemi see ei asenda, nii et esialgu näokreem ja seejärel primer.

Vali õige jumestuskreemi toon

Jumestuskreemi tooniga panevad paljud naised mööda, valides liiga tumeda värvi. Talvisel ajal ostetakse kreeme kunstvalguses, kuid see võib toone moonutada. Kanna väike osa jumestuskreemi kaelale ja lase minutike kuivada. Kui vahetult pärast pealekandmist tundub kreem oma nahavärvist natuke heledam, siis jäta meelde, et kuivades ja naha soojuse ning pigmendiga muutub toon tumedamaks.

Pealekandmist alusta näo keskelt

Pealekandmist tuleb alustada näo keskelt ja hajutada väliste piiride poole. Näo keskel, kus on ka rohkem peitmismaterjali, võib lubada natuke paksemat kreemikihti.

Jumestuskreemi tuleb panna ka silmaümbrusesse – silma alla ja peale, sest siis püsib värv tunduvalt paremini peal. Kanna seda ka huule välisele pinnale, et pärast pliiats paremini peal püsiks.

Jumestuskreemi tuleks peale kanda svammiga ning tõmbavate liigutustega. Piirkondades, kuhu on vaja natuke tugevamat kihti kreemi, tuleks tupsutada.

Jumestuskreemi pealekandmiseks võib kasutada ka sõrmi, kuid siis peab arvestama natuke keerulisema hajutamisega ja sageli natuke paksema jumestuskreemi kihiga.

Tumedad kohad hajuta valgustpeegeldava pliiatsiga

See on näokorrektor ja seda tuleks kanda ainult sinna, kus tõesti on vaja. Tumedamad kohad on tavaliselt silmade all, pisaratäpi ümber, liikuval laul, ninasõõrmete ümber.

Kinnita puudriga

Puudrit kanna peale samuti svammiga ja tupsutavate liigutustega, sest nii saab seda kõige paremini naha külge kinnitada. Naha peal on väiksed karvakesed ja puudripintsliga jääb puuder naha asemel nendele karvakestele. Silmaümbrusesse liigu viimasena, sest siis on svammi peal kõige vähem puudrit.

Kulmude värvimiseks ära pliiatsit kasuta

On soovitatav kasutada kulmupliiatsi asemel mõnd matti ja tuhmi värvitooni, sest pliiatsit on väga raske hajutada.

Kulmud ei tohiks väga tumedad olla. Isegi mustade juustega tüdrukutel võiks kulmud olla tumehallid või –pruunid.

Ripsmeid kooluta enne värvimist

Sinu valik, kas koolutad ripsmed enne silmameigi tegemist või enne ripsmetuši pealekandmist. Vahetult pärast ripsmete värvimist neid koolutama hakates kleepuvad ripsmed kokku ning kui värv on kuivanud, siis koolutamine lõhub ja murrab ripsmeid.

Suitsusilm on viimaste aastate lemmikmeik

Suitsusilm on juba aastaid olnud naiste lemmikstiil. Tasub meeles pidada, et suitsusilm ei pea olema must, see võib vabalt olla ka lilla, rohelise, sinise või halli tumedamad versioonid. Mustast värvist tunduvalt olulisem on hea hajutustehnika, sest sellel suitsusilm põhinebki.

Suitsusilm algab tumedatest silma välisnurkadest

Tumeda silmapliiatsi hajutamine silma välisnurka tagab värvide parema püsivuse. Pliiats peaks olema pehmem ja ümarama otsaga, et oleks kergem hajutada.

Pärast silmapliiatsit tuleks kasutusele võtta tumedam lauvärv. Kui palju seda silmale kanda sõltub maitsest. Võib värvida silma välispiirist kuni iirise välise piirini, jättes 1/3 silmast tumedamaks ja ülejäänud naturaalsemaks. Teine variant on värvida tumedaks silma välisnurgast iirise sisepiirini, siis on tulemus sügavam ja intensiivsem.

Suitsusilm on lihtne, kui teada paari nippi

Suitsusilm on üks lihtsamatest silmameigi tehnikatest, sest seda saab teha vaid paari lauvärvi tooniga, lisaks on vaja head hajutuspintslit.

Silmavärv peaks ulatuma silma liikuva lau piiridest natuke väljapoole. Kui otse silma vaadata, siis peaks nägema natuke värvi ka silma koopajoone alumisel äärel. Seal peab olema ka õrn hajutus, millega paljud eksivad – hajutus peab olema koopajoonel, mitte kõrgemal!

Elavamaks ja uhkemaks teeb asja säravpuuder, mida tähelepanu tõmbamiseks laugudele lisada võib.

Tähelepanu ka alumisele silmalaule

Kõike, mida kannad üles, peab kandma ka alla. Kanna tumedat lauvärvi alumiste ripsmete vahele ja ripsmekaare lähedale ning vaid ühe millimeetri laiuselt ka ripsmete alla.

Silma siseosad ja kulmu alused heledamaks

Pisaratäpi ümbruse ehk silma siseosa võib jätta naturaalseks või panna sinna natuke heledamat tooni. Kulmukaare alla võib ka panna heledamat tooni, kuid see peaks olema natuke nahalähedasem kui silma keskele pandud värv.

Värvi ripsmed, üldjuhul ka alumised

Värvi ripsmed ära. Alumiste ripsmete värvimisel otsusta vastavalt oma silma olukorrale – kui silmaalused on kortsus ja tumedad või kui silmad on kurva ehk allapoole koolduva kujuga, siis jäta alumised ripsmed pigem värvimata.

Põsed värvi tilga kujuliste liigutustega

Heledam toon kanna põse esiletungivatele kohtadele tilga kujuliste liigutustega – ehk siis sujuva liigutusega ümber põsesarnaluu näo välisnurka. Tumedamat puudrit kanna sarnaluu alla, sinna, kus inimesel on loomulik sügavus. Seda rõhutades muudad näo peenemaks. Hoia pintslit viltu, sest nii saavutad palju pehmema ja hajutatuma tulemuse kui pintslit risti näo suunas hoida.

Huulepliiats on sõber

Kuigi huulepliiatsit ei pea kasutama, kui paned huultele ainult läiget või kui sul on hea huulejoon, siis tegelikult on pliiats meigis hea sõber. See jätab huulekontuuri selge ja ilusana, eriti oleks huulejooni vaja välja joonistada vanematel naistel.

Huulepliiatsi ja –pulga toon peaks olema sama ja üksteist toetama. Selleks, et huulepulga kuludes ei jääks huulte ümber inetut kontuuri, hajuta huulepliiats natuke huule peal ära.

***

  • Meelde peaks jätma tõsiasja, et näos ei tohiks korraga kõiki osi rõhutada. Kaks osa maksimaalselt – näiteks põsed ja silmad või huuled ja silmad jne. Võib teha ka nii, et üks näo osa on väga domineeriv, teised toetavad seda õrnalt.
  • Silmas tasuks pidada ka seda, et meik ei pea kindlasti olema riietusega toon-toonis. Ainuke asi, mida värvides jälgida, on see, et talvistel aegadel kasutatakse üldiselt külmemaid toone ja soojad ning pehmed toonid jäävad päikeselisse suvesse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles