Naised kurdavad: laste kõrvalt on raske leida mehe jaoks aega

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar
Paar Foto: SCANPIX

Pereemad rääkisid Naine24’le, et lastega kõrvalt on päris raske leida aega, mida ainult mehega kahekesi koos nautida. 

37-aastane Malle (nimi muudetud) rääkis, et on viimasel paaril aastal mehega kahekesi saanud olla väga vähe, sest perre sündis teine laps ja siis on Malle sõnul teadagi, et enamik tegemisi on lapsega seotud.

«Kuid meile on kogu kooselu vältel olnud oluline, et saaks veeta aega ka päris kahekesi. Aeg-ajalt lihtsalt organiseerime lapsed vanemate juurde ära või kellegi neid hoidma ja lähme ise peole, välja sööma, paariks päevaks reisile või lihtsalt teatrisse ja hotelli,» rääkis ta.

«Väga hea on nii kahekesi olla,» nentis Malle. «Kodus meeldib meile õhtuti pärast sööki veel laua äärde jutustama jääda. Hiljem, kui lapsed magavad, meeldib koos telekast või internetist midagi vaadata.»

«Vahel võtame juurde ka veini ja näksi, kui mõte õhtul aega päris kahekesi veeta tekib juba päeval,» tõi ta näiteks. «See hoiab meie kooselu värskena ja annab ikka päris palju särtsu juurde.»

Mirjam on 27-aastane ja ühe lapse ema. Ta rääkis, et nemad söövad iga päev koos perega õhtust.

«Kui ma olen olnud terve päeva kodus või jõuan varem koju, siis teen midagi erilisemat, näiteks tavaliselt panen küünlad lauale ja veini ka,» rääkis ta.

«Kui laekume õhtul koju ühel ajal, siis teeme koos süüa ja see on ka n-ö kvaliteetaeg,» selgitas Mirjam. «Selle söögitegemise käigus saab oma päevategemisi arutada ja alati on väga lõbus.»

«Kvaliteetaeg kui selline on meil ikka perega koos kogu aeg. Vahel anname lapse mehe vanemate juurde hoida ja siis oleme lihtsalt kodus, käime kinos, või käime sõprade juures filme vaatamas või lauamänge mängimas. Siis tavaliselt last kaasa ei võta,» lisas ta.

«Muidu oleme ikka kolmekesi koos, aga laps meid ei sega,» kinnitas Mirjam. «Paljud üritused, kus me käime, ongi mõeldud peredele. N-ö diivanil kaisutamine on pärast tööd igal õhtul ja selle liigitaks ma ka kvaliteetaja alla,» arvas ta.

Mirjam mainis veel igaks juhuks ära, et kui laps on kodus, siis nad veini toidu kõrvale ei joo. Seda teevad nad vaid siis, kui laps on hoius.

33-aastane Liina (nimi muudetud) väitis, et pärast lapse sündi lõppes sisuliselt ka tema ja mehe vaheline suhe.

«Oleme üritanud teadlikult oma suhte kallal tööd teha, võttes ette ühiseid reise kaks korda aastas,» rääkis Liina. «Käisime vähemalt korra nädalas väljas söömas, korra kuus kinos, paar korda aastas teatris,» lisas ta.

«Aga ma ei tea, kas see on rutiin või lihtsalt armumise lõpp, et neid käimisi jäi aina vähemaks,» kurtis ta. «Praegu käime väljas harva ja mul pole mitte mingisugust tunnet ka, et see meid kuidagi lähendaks.»

«Teineteisemõistmist ja lähedust lihtsalt ei ole enam,» selgitas Liina. «Ja mida rohkem me seda eemalolekut tajume, seda rohkem ühiseid tegemisi ja koosolemist väldime.»

«Nõnda on välja kujunenud kooselu, kus me elame küll ühise katuse all, kuid sisuliselt koos ei ela. Meil ei ole intiimelu, me oleme mõlemad õnnetud, üksikud,» rääkis ta kurvalt.

«Tegelikult oleme ka kodutud, sest seal, kus peaks meie jaoks olema maailma turvalisem paik, ei taha me enam üldse olla… Kõige kurvem on see, et me otsime armastust mujalt, ega oska teineteisega mitte midagi peale hakata,» nentis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles