Elukestva armastuse neli saladust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elukestev armastus on võimalik, kirjutab psychologytoday.com. Armastus on rohkem kui tunne, see on otsus ning seda saab teatud võtetega hoida.

Hoia positiivset illusiooni

Psühholoog Marcel Zentner selgitas, et need, kes peavad oma kaaslast jätkuvalt atraktiivseks, humoorikaks, lahkeks ja just neile ideaalseks, on teineteisega tunduvalt rohkem rahul. Aja jooksul tulevad teise puudused rohkem esile, kuid keskendu heale ja ära kritiseeri. Kõik on sinu enda peas kinni.

Kaasa andestus oma igapäevaellu

Puritaanlased kutsuvad abielu väikeseks kirikuks. Ka abielus on nii, et iga päev armastad ja iga päev andestad. Armastus ja andestamine käivad käsikäes.

Hoia suhe värskena

Psühhiaater Scott Halzman selgitas, et teatud loomulikud tegevused sütitavad neurokemikaalide tekke, mida aju tõlgendab kui ärevust partneri, mitte tegevuse suhtes. Ta soovitas regulaarselt seksida, aeg-ajalt teha kahekesi midagi igapäevarutiinist hoopis teistsugust ning külastada koos erinevaid restorane ja proovida erilisi sööke. Need tegevused seovad ja hoiavad teid lähedastena.

Naerge sagedasti koos

Meestele meeldivad naised, kes naeravad, ja naistele meeldivad mehed, kes neid naerma ajavad. Väike uurimus tõestas, et naised peavad humoorikaid mehi intelligentseks. Seega ei ole naljategemisoskus mitte heaks lisaks, vaid see on lausa vajalik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles