Kas tead ka tegelikult, millist partnerit tahad?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed, kes on partneri leidmiseks näiteks tutvumisportaali kaudu koostanud tema ideaalsete omaduste nimekirja, peaksid valmis olema selleks, et potentsiaalset partnerit kohates heidetakse see nimekiri suure tõenäosusega kõrvale, vahendab ajakiri Naised.

Ameerika teadlaste uuringu järgi meeldisid inimestele partnerite kirjalike tutvustuste põhjal rohkem küll need, kes vastasid nende ideaalidele, kuid samadel ideaalidel ei olnud enam tähtsust, kui neid inimesi reaalselt kohati.

Inimestel on abstraktsed arusaamad omadustest, mida nad oma romantilises partneris näha tahavad. Näiteks oodatakse oma partnerilt järjekindlust, kuid reaalses elus võib selguda, et selline inimene ei ole valmis ühekski kompromissiks ning järjekindlus ei tundu tema puhul enam positiivne omadus.

Uuringu autorid nendivad, et inimese puhul on tervik alati suurem kui selle osade summa ning seetõttu pole partneri otsimisel kindlate omaduste järgi suurt mõtet.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles