Vali oma kehakujuga kõige paremini sobiv kleit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
vali oma kehakujule õige riietus
vali oma kehakujule õige riietus Foto: SCANPIX

Jõulud on tulekul ning koos sellega ka erinevad peod. Kleidid ja naiselikkus on kindlasti ühed märksõnad, kuid vale lõikega kleit võib teha suure karuteene. 

Vali oma kehakuju järgi endale kõige sobivam kleit, õpetab millionlooks.com

Pirnikujuline keha 

Pirnilikujuline keha on väga naiselik, aga suur tagumik vajab oskuslikku peitmist.

Selleks, et taguotsalt tähelepanu ära saada, vali näiteks A-lõikeline seelik. Lisa õlgadele suurust, et tasakaalustada ülemist ja alumist kehaosa. Või vali kahevärviline kleit, mille ülaosa on heledamas ning alaosa tumedamas toonis.

Liivakella kehakuju

Need õnnelikud, kellel on liivakellakujuline keha, ei pea palju mõtlema, mis piirkondi peaks varjama. Selline kehakuju on täiuslik ja kleidi ostmisel pead kasutama lihtsalt fantaasiat.
Kõik istub su seljas hästi. Et oma kurve esile tuua, eelista liibuvaid riideid.

Ristkülikukujuline keha

Peaksid rõhutama oma vöökohta. Selleks eelista liibuvaid toppe. Kanna kokteilikleidi asemel omavahel kooskõlas olevat seelikut ja pluusi.

Samas, kostüüm ilusa jakiga on samuti hea otsus. Juhul, kui tahad kanda kleiti, kanna lisaks ehteid või silmapaistvat vööd.

Hoidu torujate lõigetega kleitidest ja kandilise vormiga jakkidest, sest need ei rõhuta su keskkohta.

Õunakujuline keha

Väldi kujutuid, suuri ja lohvakaid riideid. Tea, et tänapäeval teevad paljud firmad moekaid riideid ka sinu suurusele ja valik on kohati väga lai.

Kanna pehmeid ja «raskeid» materjale, mis on langevad ja hoiavad hästi, mitte odavaid kangaid, mis «kleepuvad» keha ja sukkade külge.

V-kaelus näeb sinu kehakuju puhul kena välja, kanna seda koos ilusate ehetega, nii saad tähelepanu eemale oma kogukast kehast. Kui su jalad on ilusad, siis kanna huvitavaid ja pilkupüüdvaid jalanõusid.

Ümberpööratud kolmnurga kehakuju

Et tasakaalustada oma kehakuju, kanna kleite, millel on kohev ja luksuslik seelikuosa.
Proovi ebatavalisi ja asümmeetrilisi lõikeid ja riiete äärjooni. Kui tahad riietuda pükskostüümi, siis vali alt laienevad püksid. Huvitavad jalanõud püüavad samuti pilku ja tõmbavad laiemalt ülakehalt tähelepanu eemale.

Üldised nipid kõikidele figuuri tüüpidele:

• Tumedad värvid teevad saledamaks, vahet pole, mis kehatüüp sul on.
• Riietu oma pikkusega proportsionaalselt. Pikad pluusid, jakid, seelikud ja kleidid teevad lühemaks, samal ajal kui lühikesed topid, seelikud ja kleidid teevad pikemaks.
• Et rõhutada oma ülakeha ning hajutada tähelepanu alakehalt, kasuta erksaid ehteid ja huvitavaid dekolteesid.
• Veendu, et riided istuvad sinu seljas hästi. Mitteistuvatel riietel on kombeks keha nõrku kohti rõhutada.
• Ära lase riietel varjutada oma isikupära. Rõhuta iseenda stiili. Kui su enda stiil on hea, kanna riideid enesekindlusega ning su sisemine ilu lisab boonuspunkte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles