Kas suhtes võib olla ka liiga palju ausust?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas suhtes võib olla ka liiga palju usaldust?
Kas suhtes võib olla ka liiga palju usaldust? Foto: SCANPIX

Iga suhte nurgakiviks on usaldus. See algab muidugi otsekohesusest ja avatud suhtlemisest, mida kõik tahame ja oma partnerilt ootame. Kuid Marcus Osborne kirjutab portaalis galtime.com, et mõnikord võib täielik ausus teha meile ka karuteene.

«Kas saab olla liiga palju häid asju? Kas raudne kinnipidamine täielikust aususest võib olla ka problemaatiline või isegi kahjulik, kui juttu on pikaajalise suhte edust?» küsis mees ning lisas, et lugedes üha enam erinevaid suhetefoorumeid ja arutelusid, on talle silma jäänud üks mõte, mis seotud liigse aususega.

«Et end täiesti selgelt väljendada – me kõik peaksime püüdlema avatuse ja aususe poole nende suhtes, keda armastame!» märkis ta. Kuid naised, kes ongi üldjuhul suuremad suhtlejad ja oma tunnete jagajad, võiksid mehe hinnangul vahel midagi ka enda teada jätta. 

«Konks on selles, et kõige üle ei pea arutlema ja kõigest ei pea rääkima. Pole mingit vajadust kõike teada,» arvas Osborne. Kuigi probleemide eest pea liiva alla peitmine pole tema meelest mõttekas, võib kahjulikult mõjuda ka nendest liiga palju rääkimine.

Marcus tõdeb, et on inimesi, kes tahavad, et kõik pisiasjad oleksid avatud, nad tahavad täielikku mõistmist. «Hästi, suurepärane. Kahjuks sellised inimesed võivad emotsionaalselt olla väga väsitavad.»

Ta käis kord kohtamas naisega, kes nõudis, et mees räägiks talle ära kõik pisiasjad, mis talle neiu juures ei meeldi. «See oli minu jaoks tappev. Tema jaoks oli see nn «kaartide lauale panek», kuid mina leidsin selle olevat äärmiselt keerulise ja ebavajaliku.»

Miks? «Sest isegi, kui oli mingeid pisiasju, mis mulle tema juures ei meeldinud, siis ei omanud need suures plaanis tähtsust. Alati on mingid asjad, mis ei meeldi, ja need ei muutu kunagi. Naine aga soovis neid teada ja ma pole siiani aru saanud, miks. Küsimus on – kas asi on seda väärt, et partnerile rääkida igast väiksemast pisiasjast, mis sind tema juures häirib?»

Samuti sattus noormees kord vaatama üht osa NBC peredraama «Lapsevanemaks olek» osa. Seal olla olnud intsident, kus abielus meest suudles tema naissoost kolleeg, kuigi nende vahel ei olnud mingit flirti. Mees oli dilemma ees: kas rääkida oma naisele või ei?

Ta otsustas olla aus ja rääkis naisele loo ära.

«Ja mida tegi naine? Naine läks närvi, põhimõtteliselt süüdistas meest tegudes, mis väidetavalt õhutasid toda naist meest suudlema. Nüüdsest peale naine ei usaldanud enam oma abikaasat.

Kas tõe rääkimine oli seda väärt? Kas tasub rääkida kõike, olla hingepõhjani aus? Kas tõesti tasub kõike arutada ja iga asja teha selgeks kui seebivesi või on vahel targem ka vaikida?» küsis mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles