Kas tahad kinkida stressi või rõõmu?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Agnes Männiste kirjutab portaalis bioneer.ee, et kui kingituse soetamisega kaasnevad mured seoses aja- ja rahapuuduse ning sellega, et ei teagi, mida kinkida, saab ka kingisaaja lõpuks rõõmu asemel kingituseks stressi. 

Kui kingituste tegemine ajab hulluks, on neid Agnese hinnangul parem üldse mitte teha - pigem tasub püüda jõulude ajal lihtsalt aeg maha võtta, seda rahulikult ja mõnusalt koos lähedastega veeta ning kinkida häid soove, mis tulevad südamest.

«Lähedastel on nendest palju rohkem rõõmu ja suurem heameel, kui mingist suvalisest asjast, mis ostukeskusest kiiruga ostetud, et midagi kinkida ja järjekordne nimi kinginimekirjast maha tõmmata.»

Kui soovid lähedastele siiski midagi toredat ja südamlikku kinkida, soovitab Agnes kingitused ise teha - seejuures ei pea see olema üldse midagi suurt.

Isetehtud kingiks sobib näiteks enda pildistatud ja raamitud foto või maalitud pilt või enda keedetud moos: näiteks piparkoogimaitseline puuviljamoos, punase sibula moos või tšillimoos.

Maitsev kingitus on isetehtud trühvlid või muud maiustused ning need sobivad kandma kingisaaja nime.

Kingituseks sobib omakirjutatud kokaraamat, mis ei pea olema sugugi trükitud, vaid oma lemmikretseptid võib käsitsi kaunisse märkmikku kirjutada.

Kinkida võib mõne nii-öelda teenuse kinkekaardi, näiteks sellise, millega kingi saaja saab käia kinkijaga piknikul, tema  valmistatud õhtusöögil või muud moodi mõnusalt aega veeta. Kes laulda või pilli mängida oskab, võib kingisaajale oma kontserdi anda ehk kinkida tasub koosolemise aega, sest seda on ju nii vähe.

Vahvad on isetehtud kuuseehted, olgu need siis paberist, nööpidest, helmestest, kuivatatud puuviljadest või piparkookidest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles