Varjatud töö väsitab märkamatult

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõni ime, et me kogu aeg nii väsinud oleme - tuleb välja, et kuigi tänapäeval teevad masinad paljugi meie eest ära, on siiski varjatud töö maht aja jooksul oluliselt tõusnud, väidab psychologytoday.com.

«Varjutöö» ei tähenda ainult e-kirjade saatmist ja neile vastamist, vaid ka triviaalseid tegevusi, nagu näiteks internetipangas käimine. Enda elu juhtimine on justkui väikefirma juhtimine - iga päev tuleb tegeleda paljude pisiasjadega.

Tänapäeval on levimas isegi iseteenindavad kassad, kus pead oma poekraami ise läbi käima. Kõik need lisatoimingud võtavad kokkuvõttes väga palju aega. Samamoodi on nüüd populaarsed automaattanklad. Võid käia bensiini võtmas ja asju ajamas nii, et ei vaheta ühtki sõna mitte kellegagi.

Automaadid jätavad elutu ja robotliku mulje, kuid oleneb vast inimesest, kellele see meeldib või mitte. Isegi, kui inimesed seisavad poejärjekorras, siis näpivad paljud oma nutitelefone, et näha, millest nad juba selle lühikese ajaga, mil poes ringi kõndisid, maailmas ilma jäid.

Mis seal siis imestada, et päeva lõpuks oleme nii väsinud? Kogu see isetegemine kurnab meid. Puutume järjest vähem kokku inimestega, peame olema palju iseseisvamad ning tegema rohkem, et elu korras hoida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles