Kingakontsa kõrgus võib olla majanduse mõõdupuu

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olgu tegu seeliku pikkuse või huulepulgaga, naiste moetrende on alati peetud majanduskliima indikaatoriks. Nüüd on selleks kingakontsa kõrgus, et prognoosida majanduse tulevikku, vahendab huffingtonpost.com.
 

IBMi teadlased avastasid, et praegu on moes kas väga madal konts või ühetasane kingatald. See võib olla märgiks, et majanduse taastumine on juba alguse saanud.

Uuringu tulemusi selgitati sellega, et kui majanduses on langusperiood, on naiste kontsad tavaliselt kõrged, sest toretsev mood annab võimaluse fantaasiatesse pageda.

Majanduskriisi tipphetkel, 2009. aastal, oli kõrgeimaks kontsakõrguseks kuni 18 sentimeetrit, sel aastal on keskmiseks kontsakõrguseks viis sentimeetrit.

Kontsakõrguse vähenemist võib muidugi seletada ka teiste põhjustega. Ehk on naised lihtsalt väsinud oma jalgade piinamisest? Uurijate sõnul on seekord näha, et tarbijad eelistavad tagasihoidlikkust mitmes eluvaldkonnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles