Tee teeb ilusaks

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peale selle, et tee on suurepärane jook, on see ka nagu looduslik eliksiir. Proovi neid freundin.de soovitatud nippe, et oma nahka turgutada.

Kummel ravib

Hüvasti, vistrikud! Kummeliauruga saab punnidele lõpu teha. Pane kaussi kuum vesi ja lisa sinna peotäis kummeliõisi, lase neil kaane all kümme minutit tõmmata. Siis kummardu näoga kausi kohale ja pane suur rätik üle pea, et aur kõrvalt minema ei lipsaks. Pärast kümmet minutit tupsuta nägu kuivaks. Seda protseduuri võid teha kaks korda nädalas.

Valge tee virgutab

Juba Hiina keisrid uskusid, et valgel teel on noorendav toime. Valge tee sisaldab rohkelt antioksüdante ja seega pole ime, et seda kasutatakse sageli kosmeetika tootmisel.

Seda saab ka puhtal kujul kasutada: teelusikatäiele valgele teele lisa tassi 70-kraadist vett ja lase viis minutit seista. Kui see on jahtunud, on sul valmis suurepärane näotoonik.

Nahk on väsinud? Tee endale valmis valge tee jääkuubikud, mida saad vajadusel külmkapist võtta ja end kiirelt värskendada. Nähtavate pooride puhul sega valget teed kummeliga ja pihusta jahtunud teed enne meikimist näonahale.

Rooibos rahustab

Rahvameditsiinis on rooibos kõrgelt hinnatud, sest see on lausa õnnistuseks tundlikule nahale, isegi ekseemi puhul. Keeda pool liitrit vett ühe teepakikese rooibosega ja lase sel jahtumiseni tõmmata. Leota vatti tõmmises ja tupsuta sellega vajalikke kohti nahal. Suletud nõus säilib tee külmkapis umbes nädala.

Must tee värskendab

Kui oled talvel õues pikalt jalgel olnud, siis on eriti mõnus oma jalgu kosutada musta tee vannis. Vala tassitäis kanget musta teed kuuma vette ja hoia seal oma jalgu 20 minutit. See esiteks soojendab jalad üles ja teiseks annab jõudu juurde.

Piparmünt puhastab

Piparmünt aitab kõõma vastu. Sega peotäis münti 125 milliliitri puuviljaäädikaga ja umbes 250 milliliitri destilleeritud veega. Keeda segu kümme minutit ning seejärel kurna. Saadud vedelikuga tuleks peanahka masseerida iga päev. Ettevaatust aga blondide juustega!

Piparmündiaur aitab ka rasuse näonaha puhul. Auru tehakse samamoodi nagu kummeliauru.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles