Vahur Kersna: elu mõte on ainult elamine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna elulooraamat püstitab müügirekordeid
Vahur Kersna elulooraamat püstitab müügirekordeid Foto: SCANPIX

Äsja elulooraamatu «7x7» välja andnud saatejuht Vahur Kersna teab, et elu mõte on ainult elamine, mitte midagi rohkemat ega vähemat, vahendab Alkeemia.ee

Küsimuse peale, mis on elu mõte, oskab armastatud saatejuht Vahur Kersna vastata kohe. «Lihtsalt elamine. Ja see, et sa ei ela mööda, ei kuluta oma elu ära, vaid elad oma elu, realiseerides kõiki neid võimalusi, mis sulle on antud. Seda on tähtis meeles pidada.»

Tema elus on olnud palju õpetajaid, sest Kersna sõnul on ta õpetajad olnud kõik inimesed, kellega ta kokku on puutunud. «Tõesti kõik, sest sa õpid igaühest. Kui sa ikka vähegi tahad ja oled valmis, ja isegi kui sa ei taha, ka siis sa õpid. Õpid headest ja halbadest kogemustest,» ütles ta elutargalt ning lisas, et inimese jaoks on väga oluline olla valmis kuni viimase hetkeni õppima. «Minu arvates on see hästi tähtis – avatus ongi valmisolek õppimiseks.»

Selleks, et olla õnnelik, pole Vahuri arvates sageli palju vajagi. «Ühel hetkel võid oma saunatrepil istudes kaks tundi lihtsalt järvele vaadata ja sul on nii hullult hea olla, et ei oska ära kirjeldada. Teisel hetkel võid sõpradega neli tundi juttu ajada ja sul on jälle nii hea olla, mõtled, et paremat hetke ei ole,» kirjeldas mees neid erinevaid seisundeid oma elus ja tunnetes.

Need seisundid tulevad inimese enda seest, teab ta. «Seal sisemuses küsivad hääled, et milleks sa nüüd valmis ja küps oled, mida nüüd vajad ning siis sa lähed ja teed seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles