Vabane edukalt kõhurasvast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõhupiirkonnal ja rasval on kummaline seos – kaalus juurde võttes on kõht tihtipeale esimene koht, kuhu rasv koguneb. Kuid õigeid nippe teades on võimalik edukalt kõhurasvast lahti saada, kirjutab healthyandbeloved.com.

Pea madala rasvasisaldusega dieeti

Kehv dieet ja vähe füüsilist tegevust on peamised põhjused, miks rasv kõhule koguneb. Kilomeetri jooksmine ei ole piisavalt efektiivne, kui kavatsed järada terve kilo punast liha! Süüa õiget toitu õigetes kogustes on kõhurasva ärahoidmiseks hädavajalik.

Dieet peaks sisaldama rohkete kiudainetega puu- ja juurvilju, näiteks õunu, maasikaid, tumedaid ploome, ube, brokolit, porgandeid ja lillkapsast. Lisa ka madala rasvasisaldusega proteiine, näiteks kana rinnaliha; süsivesikuid, näiteks pruuni riisi; täisteratooteid, rohelisi juurvilju, mitmevilja-pastasid ning kaunvilju.

Eemalda oma toidumenüüst praetud söögid, kiirtoidud, punased lihad ja töödeldud toidud, et dieet annaks kiiremaid tulemusi.

Joo vett

Mida rohkem jood vett, seda kiiremini vabaned kõhu peal olevast rasvast. Vesi viib kehast jääke välja ning nii koguneb vähem rasva kõhupiirkonda. Kui kehas pole piisaval hulgal vett, hakkab maks aeglasemalt tööle.

Maks on aga väga oluline organ rasvade põletamiseks. Kui maks piisaval hulgal rasvu ei põleta, hakkab keha seda talletama. Seetõttu ongi soovituslik juua umbes kaks-kolm liitrit vett päevas, et hoida oma keha niisutatuna ja kaotada kiiremini kõhurasvu. Pea ka meeles, et osa vajalikest vedelikest saad sa kätte toiduga!

Kõnni palju

Südame-veresoonkonda tugevdav ehk kardiotreening on äärmiselt oluline kalorite põletamisel ja kõhurasva kaotamisel. Selleks ei pea tingimata kilomeetrite kaupa jooksma, piisab ka tempokast kõndimisest. Auto või ühistranspordi asemel mine tööle ja poodi jalgsi.

Tee ka trenni

Lihtsad kõhulihaste harjutused ei aita rasvast pääseda. Efektiivsuse tagamiseks peab harjutustesse kaasama erinevaid lihaseid – ülemisi ja alumisi kõhulihaseid, jalatõsteid, kükke ja muid lihaseid treenivaid liigutusi.

Alternatiivina võid treeningkavva lisada ka paar korda nädalas ujumise, mille ajal töötab terve keha kõhurasvade peletamise nimel. Lisaks ujumisele on heaks kardiotreeninguks sörkimine, jooksmine ja aeroobika.

Väldi toidukordade vahelejätmist

Kindlasti oled kuulnud mitmete toitumisspetsialistide soovitusi kaalu kiireks langetamiseks toidukordi vähendada. Tõsiasi aga on, et toidukordade vahelejätmine pole kunagi kaalulangetamisele kaasa aidanud, vastupidi – see põhjustab just rohkem probleeme. Ainevahetus aeglustub, mis omakorda aeglustab ka kalorite põletamist. Seega, et hoida oma keha rasva põletavas konditsioonis, söö õigetel aegadel õigeid toite.

Loobu alkoholist

Kõhurasv on sageli liigse alkoholitarbimise tulem. Võid ju mõelda, et alkoholi juues kaotad kaloreid, kuid tegelikult  lisab see palju rasvu su kõhule, sest alkohol sisaldab palju tühje kaloreid. Parim lahendus on alkoholist loobumine! Kui sa siiski ei suuda vägijoogist täielikult loobuda, vali tarbimiseks madala süsivesikutesisalduse ja kalorsusega jooke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles