Liigne kohvijoomine võib põhjustada raseduse katkemist

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inglismaal avastati, et mõned kohvikud pakuvad kohvi, mis on rasedatele liiga kanged ning nende joomine võib põhjustada tõsiseid terviseriske või isegi loote surma, vahendab guardian.co.uk.

Rasedatele naistele ei soovitata tarbida rohkem kui 300 milligrammi kofeiini päevas, kuid raseduse esimesel kolmel kuul oleks soovitatav koguni kohvist üldse loobuda. On avastatud, et liigne kofeiini tarbimine raseduse ajal on seotud laste liiga väikese sünnikaalu ja isegi raseduste katkemisega.

Rasedad naised peaksid hoolega jälgima, kust nad kohvi ostavad või kui kanget kohvi ise teevad, sest väikese sünnikaaluga lastel on hiljem suurem risk haigestuda südame-veresoonkonnahaigustesse.

Pisteline kontroll Inglismaal paljastas aga, et nii mõneski kohvikus sisaldas üks jook rohkem kui 300 milligrammi kofeiini. Kofeiini võivad sisaldada ka tee, šokolaad, mõned karastusjoogid ja ravimid.

Üldine soovitus kohvijoojatele on tarbida umbes 400 kuni 500 milligrammi kofeiini päevas. Teatud olukordades võib kofeiin inimesele mõjuda isegi tervislikult, kuid rase võiks piirduda umbes 200 milligrammiga ja seejuures arvestada erinevate kofeiini sisaldavate toiduainetega.

Kui kohvi armastaval naisel on raske end piirata, tasuks proovida kofeiinivaba kohvi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles