Kümne huvitava unenäo seletusi

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi teadlased ei tea veel täpselt, miks me und näeme, on huvitav teada, et öised seiklused võivad rääkida midagi meie ärkveloleku kohta. Glo.msn.com uuris kümne huvitava unenäostsenaariumi tagamaid unenäotõlgendajalt Michael Vigolt.

Truudusetus

See teema olevat üks kõige sagedasemaid unenägusid, mille tõlgendamist inimesed spetsialistilt paluvad. Kui näed unes, et kallim sind petab, siis oled ilmselt suhtes ebakindel ja kardad mahajätmist. Võid ka tunda, et ei saa kaasalt piisavalt tähelepanu ega vasta tema ootustele.

Ei leia tualetti

Paljud inimesed näevad unes, et ei leia WC-d üles. See võib viidata unenägija raskustele tunnete väljendamisel. Võib-olla hoiad oma tõeliseid tundeid millegi/kellegi suhtes tagasi?

Lähedase surm

Kui näed unes, et keegi väga kallis saab surma, siis võib see tähendada, et tunned puudust mingist aspektist või omadusest, mida see inimene kehastab. Küsi endalt, mis teeb selle inimese eriliseks või mida tema juures hindad? Sellest omadusest võidki puudust tunda oma suhetes teistega või seoses mingi olukorraga.

Maod ja ämblikud

Need on kaks kõige populaarsemat elukat õudusunenägudes. Mao nägemine või talt hammustada saamine viitab varjatud hirmudele ja muredele, mis sind ähvardavad. Ämblikud võivad vihjata, et tunned end mingis olukorras eemalejäetuna või soovid hoopis teatud ahvatlevast olukorrast eemale hoida.

Looduskatastroofid

Üks sagedamini nähtavaid õudusunenäostsenaariume on seotud looduskatastroofidega nagu uputused ja tornaadod. Need uned võivad väljendada inimese hirmu ja ärevust suurte muutuste ees. Kui näed selliseid unenägusid, võid hirmu tunda tuleviku ees.

Alastus

Enda alasti nägemine unes ei ole küll väga sage, aga seda on kindlasti kogenud meist paljud. Teadmine, et oled äkitsi teiste ees paljas, peegeldab su haavatavust ja häbi. Võib-olla varjad midagi ja kardad, et teised näevad sind läbi? Võib ka olla, et pead langetama mingi suure otsuse ja ei ole selleks veel valmis.

Eksami sooritamine

Kool on ammu läbi, aga võid unes näha, et oled eksamil ja ei oska küsimustele vastata. Võid ka näha, et jääd hoopis kooli hiljaks ja ei saagi eksamit teha. Need unenäod näitavad tavaliselt enesekindluse puudumist. Võid tunda hirmu selle ees, et sind ei võeta kuskil vastu, sa pole millegi jaoks piisavalt hästi ette valmistunud või ei ole lihtsalt piisavalt hea.

Rasedus

Unes raseduse nägemine sümboliseerib mingit aspekti elus, mis areneb ja kasvab. Võib olla, et sa ei ole valmis veel sellele reageerima ja sellest rääkima. See võib tähendada ka uue idee, suuna või eesmärgi sündi. Kui aga oled päriselt rase ja näed unes rasedust, siis väljendab uni su hirme sellega seoses.

Seks

Seksiunenägude puhul on vahe selles, milline seks unes oli. See vihjab, mida endas väljendada tahad. Näiteks, kui näed unes avalikus kohas seksimisest, siis viitab uni sellele, et teised räägivad sinu privaatsest suhtest. Vabalt võib ka olla, et sul on lihtsalt seksinälg.

Kukkumine

Unes kukkumine ehmatab paljud üles. Langemine vihjab taas ebakindlusele ja ärevusele, ebastabiilsusele. Analoogselt reaalse eluga ei saa kukkumise ajal kuskilt kinni hoida ja allakäiku ei saa ise kuidagi takistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles